לפי סטורנקסט, היקף המכר צפוי לעמוד השנה על 40.6 מיליארד שקל - כמו ב-2013 ■ צריכת קטגוריות בסיס כמו לחם מפוקח ירדה בשיעור דו-ספרתי - ולעומת זאת צריכת קטגוריות פרימיום כמו גבינות מיוחדות זינקה בשיעור משמעותי
נגה שוורץ משולם, מנהלת תחום הבריאות בתנובה: "פיתוח טכנולוגיות מזון דורש ממשק צמוד לתעשייה לצורך נסיונות ואנאליזות. עם התגברות התעניינות של התעשייה והנגשתה ליזמים, אנו מאמינים שתחום הפודטק יתפתח ויצבור תאוצה גם בישראל"
כמה תשלמו לגט טקסי כדי לקבל בקבוק שמפניה תוך 10 דקות, איזו טכנולוגיה מסייעת למסעדות להגדיל את המחזור ב-30%, וכיצד תוכלו לבשל ארוחת גורמה ביתית?
הנתונים שירגיזו אתכם כל הדרך אל הקופה בסופר: בשנים 2005-2012 זינקו רווחי חברות המזון, בעוד ששכר עובדיהן עלה ב-23% ■ העלייה ברווחים גבוהה בהרבה מעליית מדד המחירים ומנותקת מצמיחת התמ"ג
בין המציגים בביתן של מכון היצוא בתערוכת המזון הבינלאומית סיאל: מלח הארץ, סרמוני, עינת תעשיות מזון, נפטון, פריניב ועוד
ממחקר של הכנסת עולה עוד כי בשנים 2005-2013 עלו מחירי המזון בישראל בשיעור ריאלי של 16%, לעומת 1.8% בלבד במדינות האיחוד האירופי
תנובה, אסם, שטראוס ושאר חברות המזון והמשקאות טוענות תמיד כי מחירי המוצרים עולים בגלל מחירי הסחורות בעולם ■ מאמצע 2012 הסחורות הוזלו, השקל התחזק - והמזון בישראל רק התייקר ■ למה? כי אין תחרות
נילסן: 24% מכלל המוצרים בחודש אוגוסט 2013 נמכרו תחת מבצעים מיוחדים ■ הקרבות בין תנובה לשטראוס בקטגוריית השוקו הביאו לעלייה של 5% במכר הכמותי בקטגוריה ■ במוצרי טיפוח הבית והפרט נמשכת התנודתיות במחירים
שר התמ"ת צפוי להחליט בקרוב האם להעלות את מחיר הלחם המפוקח, ואילו החלטה על שינוי מחיר המטרה של החלב צפויה באוקטובר ■ עם זאת, בדיקת "גלובס" מגלה: מחירי רוב הסחורות בעולם רחוקים בעשרות אחוזים ממחיר השיא
הגיע הזמן לשינוי רדיקלי: יש קשר הדוק ומאיים בין קרטון חלב לחטיף "פסק זמן"
כך עולה מדוח התאחדות התעשיינים ■ בחודשים אוקטובר ונובמבר 2011 נרשמה ירידה של 0.5% במצבת העובדים בתעשייה, ובסך-הכול פוטרו כ-1,700 עובדים
סטורנקסט: נתח השוק של תנובה ירד השנה ל-17.4% ■ מתחילת 2011 רשם שוק המזון המבורקד צמיחה כספית של 5.9% ■ נתח השוק של שטראוס ואסם עלה
האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים עלתה בכ-2.7% ■ מדד מחירי הדירות ירד ב-0.2% - ולראשונה מזה זמן רב, מסכימים משרד האוצר, השמאי הממשלתי והלמ"ס על ירידות המחירים בנדל"ן ■ אחרי תקופה ארוכה, סעיף הדיור ירד בכ-0.5%
לדברי ההתאחדות, העלייה בשכר העבודה, התייקרות הייצור, הצניחה במכירות בשל המחאה החברתית והורדת המחירים שוחקות את הרווחיות של יצרניות המזון ■ חשש מפיטורי עובדים
"רווחי המדינה, היצרניות ורשתות המזון נובעים מעליית מחירים שלא קשורה למחיר חומרי הגלם"
תערוכת המזון הגדולה בעולם, סיאל 2010, ממחישה את הדרישות של הצרכן המערבי מיצרניות המזון: נוחות, בריאות, מוצרים ייחודיים לרגישויות שונות ומוצרי תענוגות
רשות התחרותהעלאת מחיריםחברות מזוןיבואיוקר המחיהמחירי המזוןניר ברקתקמעונאותרגולציהרשתות שיווק