לקט ישראל

כתבות אחרונות

 
זאיון ויליאמסון / צילום: Reuters, Bill Streicher

החברה הישראלית שמשתפת פעולה עם כוכב ה־NBA

חברת פפסיקו ושחקן ה־NBA זאיון וויליאמסון משיקים בארה"ב בקבוק מים חכם שפותח בישראל ע"י חברת impacX.io • אמזון יזמה שיתוף־פעולה עם מכללת שחקים להקמת פרויקט להכשרת תלמידים מצטיינים מהפריפריה • ומאסטרקארד ו־Enel X מקדמות תוכנית ייחודית ליזמיות בתחום הטכנולוגיה • אירועים ומינויים

שירה ספיר וגלית חתן 02.10.2023
צוות מקאן על הבמה בקאן

מקאן ת"א ובלאנקו קטפו פרסים בפסטיבל אריות קאן

שני משרדי פרסום ישראלים זכו בפרסים בפסטיבל בינלאומי על מהלכים חברתיים • וגם: בימים אלה הסתיים המחזור הראשון של תוכנית לשילוב נשים מהחברה הבדואית בצפון בענף ההייטק • אירועים ומינויים

גלית חתן 22.06.2023
עמדות טעינה של EV-Edge בסניף שופרסל / צילום: EV-Edge

שופרסל משקיעה בעמדות טעינה ובעגלות חכמות

בעקבות הגידול במספר הרכבים החשמליים שעולים על הכביש הישראלי מדי שנה, ברשת שופרסל יוצאים בשיתוף-פעולה עם EV-Edge המספקת עמדות טעינה • שרגא כץ, מנכ"ל EV-Edge: "הקונה הישראלי מבלה כשעה עד שעתיים בממוצע בקניות המזון השבועיות, ובזמן זה יכול הרכב לטעון כ-50-100 ק"מ" • אירועים ומינויים

שירה ספיר וגלית חתן 21.02.2023
קניות. עלויות אובדן המזון מתגלגלות בסופו של דבר לכיסו של הצרכן'' / צילום: Shutterstock

ישראל מדורגת במקום האחרון ביישום המדיניות להצלת מזון

מנתוני הדוח, שנערך בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, עולה כי היקף אובדן המזון בישראל ב-2021 נאמד בכ־21.3 מיליארד שקל, ומהווה כ־37% מהיקף ייצור המזון בישראל • צרפת תופסת את המקום הראשון בדוח

שירה ספיר 15.11.2022
זורקים אוכל אל הפח / צילום: שאטרסטוק

כך הישראלים מאכילים את הפח: אובדן מזון בגובה מיליארדי שקלים בשנה

ההפסד למשק מאובדן מזון הסתכם השנה ב-20.3 מיליארד שקל, 35% מהיקף ייצור המזון המקומי אובד והופך לפסולת, ומשפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח מזון בשווי של 3,300 שקל בשנה • בזמן שמזון נזרק לפח, משבר הקורונה צפוי להוביל עוד 145 אלף נפשות למצב של אי-ביטחון תזונתי

שני אשכנזי 10.11.2020
עגלת קניות. כמה ממה שיש בה מיותר? / צילום תמר מצפי

זורקים אוכל: משפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח 3,200 שקל בשנה, וכולנו משלמים את המחיר

לפי דוח של לקט ישראל ו-BDO, שווי זריקת המזון למשפחה ממוצעת בישראל עומד על 3,200 שקל בשנה • שווי המזון האבוד בישראל עומד על 19.7 מיליארד שקל, וכמעט מחצית ממנו הוא בר-הצלה • המזון האבוד משפיע על יוקר המחיה, ולפי הדוח הוא מייקר את המזון ב-11%

מיכל רז-חיימוביץ' 05.03.2019
שופרסל / צילום: תמר מצפי

לרשתות השיווק תפקיד מפתח בהפסקת בזבוז המזון במשק

אריזות קטנות או סימון פקיעת תוקף אחיד יכולים לסייע לצריכה נבונה יותר

יעל ערמון 20.02.2019
מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

הצלת מזון יכול להיות חלק מפתרון לגל ההתייקרות במשק

השכבות החלשות יהיו הנפגעות מהעלאת מחירי המזון. אפשר לרכך את המכה

גידי כרוך 17.12.2018
מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

הפסח מביא את בזבוז המזון לשיא

מחד אנחנו מצטיידים במזון כשר לפסח, מאידך אנחנו זורקים את המזון הלא כשר

גידי כרוך 29.03.2018
מזון שנזרק/ צילום: ליאור מזרחי

אובדן המזון בישראל עומד על 33% בשווי 19 מיליארד שקל

כך עולה מדוח של ארגון לקט ישראל בשיתוף BDO ■ ומהן הסיבות לאובדן הרב הזה?

שני מוזס 13.03.2018
מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

מחיר הבזבוז: 1.3 מיליארד טונות של מזון בשנה נזרקים לפח

דוח של ארגון המזון והחקלאות של האו"ם מציג תמונה עגומה: בכל שנה אנו "מאבדים" כשליש מהמזון המיוצר בעולם, אובדן המוערך ב-990 מיליארד דולר ■ במדינות המפותחות מתבזבז בין 95 ק"ג ל-115 ק"ג מזון בשנה פר אדם ■ מספר מדינות סימנו את 2030 כשנת יעד להפחתת כמות הפסולת ב-50% ■ בשיתוף לקט ישראל

ויקי אוסלנדר 31.01.2018

"ערימות של מזון איכותי נזרקות במקום שיגיעו לרעבים"

לפי הצעת חוק שיזמה עמותת "לקט ישראל", תורמי מזון יזכו בפטור מאחריות פלילית ונזיקית, אם תרמו אותו בתום-לב לעמותות המחלקות מזון, וזאת גם אם הסבו נזק בשוגג בגין מזון מקולקל ■ פרופ' אלבשן: "באמצעות הצעת החוק האבסורד הזה יעבור מן העולם" ■ הכתבה בשיתוף "לקט ישראל"

מלכה רדוזקוביץ ואלה לוי-וינריב 07.12.2017
ח"כ חיים כץ / צילום: איל יצהר

מיזם לאומי לביטחון תזונתי: כרטיס לרכישת מזון ב-500 שקל

שר הרווחה חיים כץ, בשיתוף אשל ירושלים-חב"ד ולקט ישראל, משיק כרטיס נטען לרכישת מזון בשווי 500 שקל, שיחולק לאלפי משפחות במצוקה כלכלית ■ המטרה: לאפשר למשפחות נזקקות ביטחון תזונתי לכל אורך השנה

שירות גלובס 13.02.2017
עוני / צילום: תמר מצפי

שליש על התנהגות רעה

שליש מהמזון שאנחנו קונים הולך לזבל. 800 שקל למשפחה בחודש. אבל היי, הנה ביבי-נוני

דרור פויר 21.01.2017
אוכל בבתי חולים / צילום: מתוך פייסבוק

זורקים לפח בלי הפסקה: 2.4 מיליון טון מזון אבדו בישראל בשנה

מדובר בכ-33% מהיקף יצור המזון בארץ ■ מתוך הררי אשפת המזון, היקף של 214 אלף טון הוא מזון מבושל במגזר המוסדי, כשלפי ההערכות שליש מאובדן המזון במגזר המוסדי הוא בר-הצלה

מיכל רז-חיימוביץ' 10.01.2017
עוני / צילום: רויטרס

שווי המזון המבוזבז בישראל: כ-18 מיליארד שקל ב-2015

"לקט ישראל": שווי המזון בר-ההצלה בישראל נאמד ב-8 מיליארד שקל בשנה ■ הצלת מזון מאפשרת לצמצם את אי-הביטחון התזונתי, ועלותה נמוכה בכ-75% ביחס לאלטרנטיבות כגון סובסידיות וקצבאות

שירות גלובס 06.01.2016

   1   

   נמצאו 16 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 1