אושר הסדר הטיעון עם מיסז'ניקוב: ירצה 15 חודשי מאסר

שר התיירות לשעבר הורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים ■ "ניצל את רום מעמדו ופעל בניגוד עניינים מהותי ובוטה בנושא שבתחום עיסוקו"■ בנוסף למאסר בפועל, מיסז'ניקוב ישלם קנס של 70 אלף שקל

סטס מיסזניקוב. צילום: שלומי יוסף סטס מיסזניקוב. צילום: שלומי יוסף
חן מענית 21.11.2017

בית משפט השלום בתל אביב אישר היום (ג') את הסדר הטיעון אליו הגיעה הפרקליטות עם שר התיירות לשעבר, סטס מיסז'ניקוב. בהתאם להסדר, מיסז'ניקוב הורשע בעבירה של מרמה והפרת אמוניםהוא ירצה מאסר של 15 חודשים וישלם קנס בסך 70 אלף שקל.

השופט צחי עוזיאל כתב כי "בענייננו מדובר בגורם הבכיר ביותר במשרד התיירות אשר ניצל את רום מעמדו ופעל בניגוד עניינים מהותי ובוטה בנושא שבתחום עיסוקו ובמטרה לקדם רווים כספיים למי שניהלה עמו קשר קרוב ומוצנע".

עם זאת, ציין השופט לטובתו של מיסז'ניקוב את נטילת האחריות למעשים, חלוף הזמן מאז ביצוע העבירות ואת נסיבותיו האישיות.

כתב האישום שבו הודה מיסז'ניקוב במסגרת הסדר הטיעון, מייחס לו "פעולה בניגוד עניינים חמור". לפי האישום, "בעת שהוביל את תמיכת משרד התיירות באמצעות תקציב של כמיליון שקל בפסטיבל סטודנטים בינלאומי באילת בשנת 2010, מיסז'ניקוב פעל בניגוד עניינים בכך שבמקביל לתמיכת המשרד שבראשו עמד, הוא המליץ למארגני הפסטיבל להעסיק את יוליה רוט, איתה ניהל מערכת יחסים קרובה ומוצנעת, בהפקת הפסטיבל".

על-פי כתב האישום, "מיסז'ניקוב פעל באופן אישי כדי לקדם את קיום הפסטיבל בתמיכת משרד התיירות ודרש ממנכ"ל משרד התיירות עדכון שוטף לגבי התקדמות אישור ההתקשרות.

"מיסז'ניקוב לא גילה לעובדי משרד התיירות על הקשר שיש לו עם רוט; את העובדה שרוט מועסקת על-ידי חברת פלס (מפיקת הפסטיבל) בעקבות המלצתו; ואת העובדה שרוט אמורה לקבל כספים עבור עבודתה בהפקת הפסטיבל".

כתב האישום ייחס למיסז'ניקוב כי פעל לקידום האינטרסים הכספיים של רוט מול חברת הפקה בשם "פלס" ובתוך משרד התיירות, בעודו מסתיר מהגורמים הרלוונטיים במשרד התיירות את העובדה שהוא מצוי בניגוד עניינים מהותי ובוטה.

מיסז'ניקוב ניצל את תפקידו הציבורי הבכיר ואת רום מעמדו כדי לסדר לרוט הכנסה כספית. בכך כאמור ביצע, במסגרת מילוי תפקידו, מעשה של הפרת אמונים הפוגע בציבור.

בין היתר, מתאר כתב האישום כיצד נפגש מיסז'ניקוב עם מנכ"ל חברת ההפקה, גיא בסר, דחף להעסקתה של רוט וגם לאחר שסוכם על העסקתה וכי היא תקבל שכר עבודה של 20% מהרווח של פלס מהפקת הפסטיבל, העביר מיסז'ניקוב לבסר מסר לפיו הוא אינו מרוצה מהשכר של רוט.

בעקבות פנייה זו בסר שוחח עם רוט וסיכם עמה שעם תום הפרויקט הם יסתדרו לגבי שכרה.

בסופו של דבר, כאמור, קיבלה יוליה רוט שכר כולל של 70 אלף שקל עבור עבודתה שנמשכה כשבעה חודשים. כתב האישום נגד מיסז'ניקוב הוגש על-ידי עורכי הדין ד"ר מאור אבן חן וד"ר יונתן קרמר מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

מיסז'ניקוב מיוצג על ידי עוה"ד יובל ששון ד"ר איתן קידרון. את המדינה מייצגים עוה"ד מאור אבן חן ויונתן קרמר מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.

ד"ר מאור אבן חן מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה מסר בתגובה: "ביהמ"ש קיבל את עמדתנו וקבע רף ענישה הולם לעבירה של מרמה והפרת אמונים. יידע כל עובד ציבור ונבחר ציבור כי פעולה בניגוד עניינים חמור במסגרת תפקידו, וניצול תפקידו כדי לקדם מקורבים, יגררו חודשי מאסר רבים מאחורי סורג ובריח".

עו"ד יובל ששון, ממשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות' המייצג את סטס מיז'סניקוב מסר לאחר הדיון בביהמ"ש היום:

"מרשי לקח את מלוא אחריות על העבירה שביצע לפני כמעט 8 שנים בתחום ניגוד עניינים, בהיותו שר חדש, תוך הפעלת שיקול דעת מוטעה. אני מברך על כך שרשויות אכיפת החוק השתכנעו שזאת היתה המעידה היחידה של מר מיסז'ניקוב, ושהוא לא היה מעורב בשום מעשי שוחד, מרמה ואחרים, שלצערנו הרב הודבקו לו לשווא, ליוו אותו במשך שלוש שנים האחרונות ופגעו קשות בו, במשפחתו ובכל מהלך החיים שלהם. בית המשפט אישר את הסדר הטיעון בין הצדדים תוך שהוא רואה בו ראוי ולאחר שהביא בפניו את מעלותיו הרבות, את תרומתו הרבה לחברה ואת הפגיעה הרבה שנגרמה לו וליקיריו כתוצאה מן הפרשה . מר מיסז'ניקוב הוא אדם נורמטיבי, שתרם לא מעט בכל תפקידיו הציבוריים לחוסנה הכלכלי והחברתי של מדינת ישראל. בטוחני כי אחרי שישלים את חובו לחברה בגין מעידה זו, יחזור לתרום מניסיונו ומכישוריו, כפי שעשה כל חייו."

הוספה לנושאים שמעניינים אותי
הפרת אמוניםמרמהסטס מיסז'ניקוב
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל קוד האתי המופיע בדו"ח האמון לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.