נפתח הקמפוס המשותף של קורנל והטכניון

אחד המיזמים השאפתניים של האקדמיה הישראלית, קמפוס קורנל-טק, של אוניברסיטת קורנל והטכניון, נפתח אתמול בניו-יורק ■ הקמפוס הוקם ביוזמת עיריית ניו-יורק כדי לשמש מרכז לימוד והכשרה בתחום הטכנולוגיה והיזמות

סטודנטים בטכניון / צילום: דוברות הטכניון סטודנטים בטכניון / צילום: דוברות הטכניון
גלי וינרב 17.09.2017

אחד המיזמים השאפתניים של האקדמיה הישראלית, קמפוס קורנל-טק, של אוניברסיטת קורנל והטכניון, נפתח אתמול בניו-יורק. 

הקמתו של הקמפוס נהגתה בשנת 2011 על ידי ראש עיריית ניו-יורק דאז, מייקל בלומברג, בין היתר על רקע התחרות על תעשיית ההיי-טק מול עמק הסיליקון והחוף המערבי. בלומברג הזמין ראשי אוניברסיטאות ברחבי העולם להשתתף בתחרות על הקמת הקמפוס. "זו הזדמנות של פעם בדור לבנות אוניברסיטה חדשה בעיר ניו-יורק," כתב להם. בתחרות ניצחו במשותף אוניברסיטת קורנל והטכניון.

הקמפוס נבנה בהשקעה של 133 מיליון דולר כאמור, תרומתם של ד"ר אירווין מארק ג'ייקובס, היו"ר המייסד ומנכ"ל קוואלקום לשעבר ואשתו ג'ואן קליין ג'ייקובס.

נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא אמר בנאומו בטקס חנוכת הקמפוס החדש. "הקמפוס שאנו חונכים היום נבנה למען העתיד ויוליד רעיונות גדולים, חברות חדשות וכשרונות שיגשימו את חזונו של ראש העיר בלומברג לעיר ניו-יורק.

"יחד עם אוניברסיטת קורנל פיתחנו אוניברסיטה המעודדת חדשנות, מחקר ויזמות ברמה בינלאומית, באמצעות מיזוג של אקדמיה ותעשייה תחת קורת גג אחת. האוניברסיטה הייחודית הזאת תטפח את החדשנות בניו-יורק ותקדם את כלכלתה של העיר, ובה בעת תענה על אתגרי המהפכה התעשייתית הרביעית - המהפכה הדיגיטלית."

"מטרתו של מכון ג'ייקובס," אמר ד"ר ג'ייקובס ," אינה רק למשוך אליו סטודנטים מצוינים אלא גם לספק להם מוטיבציה גבוהה והשכלה מעולה שיכינו אותם לאתגרי העולם האמיתי ולשוק העבודה".

"ניו-יורק הייתה מאז ומעולם בירת העולם הפיננסי, אך היא גם מקום מושבם של ענפי תעשייה משגשגים וסביבה אופטימלית להקמת חברות חדשות," אמר רון ברכמן, מנהל המכון . "לאור המורשת העשירה של חדשנות בטכניון, ותפקידו בהפיכתה של מדינת ישראל לאומת הסטארט אפ, אין ספק שבכוחו של מכון ג'ייקובס לעודד פיתוח כלכלי בניו-יורק ובמיוחד במגזר ההיי-טק".
התכניות לתואר שני במכון טכניון-קורנל ע"ש ג'ייקובס מתמקדות בקידום חדשנות בענפים שבהם הצטיינה העיר ניו-יורק מאז ומתמיד, תוך התבססות על טכנולוגיה, וביניהן מדיה ובריאות. התואר שמענקי המכון בתחום המדיה מתמקד במדעי המחשב וההנדסה והשפעותיהם האנושיות והחברתיות. המסלול לתואר שני בטכנולוגיות רפואיות מעניק לסטודנטים ידע מתקדם בסוגיות הנוגעות לרפואה ולמערכת הבריאות בעולם הדיגיטלי. הוא תוכנן במטרה לפתח מוצרים ושירותים חדשים וחדשניים המספקים מענה לצרכים רפואיים ממשיים.

תכנית Runway Startup תומכת בדוקטורנטים צעירים ומאפשרת להם למנף את מחקריהם להקמת חברות היי-טק בקמפוס.

הוספה לנושאים שמעניינים אותי
אוניברסיטאותהטכניוןמייקל בלומברגניו יורקאקדמיה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל קוד האתי המופיע בדו"ח האמון לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.