פריצת דרך ברפואה: לב מלאכותי חדשני במדפסת 3D

קבוצת מדענים ממעבדת ETH בציריך, שווייץ, הצליחו לפתח וייצר ע"י מדפסת תלת-ממד לב מלאכותי חדש שעשוי מסילקון רך ופועל באופן זהה ללב אדם ■ מדובר בפריצת דרך שעשויה להוביל מהפכה בתחום ניתוחי הלב

איתן בייגל 20.07.2017

למכשור הרפואי הקיים המשמש חלופה לפעולת הלב בגוף יש לא מעט חסרונות. בין אם מדובר במכשור מסורבל המרתק את החולה למיטה ובין אם סיבוכים הנובעים מעצם ההשתלה עצמה, שלא להזכיר את העלויות הכבדות.

קבוצת מדענים ממעבדת ETH  בציריך, שווייץ, הצליחו למצוא מענה הולם לבעיות האלה בדמות לב מלאכותי עשוי סיליקון רך הפועל בדומה ללב אדם. גודלו של

לב הסיליקון הוא כגודלו של לב אדם, משקלו כ-390 גרם, וגולת הכותרת: הוא מיוצר ע"י מדפסת תלת-ממד.

מדובר כרגע אמנם בפריצת דרך אך עדיין לא מושלמת. ללב הסיליקון מגבלה משמעותית, זאת מכיוון שהחומר יכול לעמוד בכ-3,000 פעימות בלבד, כמות המקבילה לבין 30 עד 45 דקות של שימוש. בפני החוקרים אך כך צפויה עוד דרך ארוכה של מחקר ופיתוח, עם זאת כך הם סבורים ובצדק מדובר באבן דרך חשובה בדרך לחיים נוחים וברי קיימא לעתיד לבוא.

הוספה לנושאים שמעניינים אותי
השתלת איבריםמכשור רפואיקרדיולוגיהמדפסת תלת ממד
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל קוד האתי המופיע בדו"ח האמון לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה אוטומטית ולא יפורסמו באתר.