גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד
וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

בספר בראשית הכריזו בוני בבל: "הבה נבנה לנו עיר ומגדל וראשו בשמים ונעשה לנו שם פן נפוץ על פני כל הארץ". היזמים ההיסטוריים הללו הבינו שערים יכולות לחבר בין האנשים, אבל אלוהים העניש אותם על יהירותם.

במשך שנים רבות אחר כך, המבנים הגבוהים ביותר בערים היו הכנסיות והמקדשים. בעשורים האחרונים, מרבית העולם נמצא בדרך למעלה. אבל יש יוצאים מן הכלל: רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באיחוד האירופי. מדוע נותרה אירופה כל כך נמוכה ביחס לשאר העולם?

לאור הביקוש הגובר לנדל"ן בערים, גורד השחקים נראה כמתת משמים. אך ממשלות ומתכנני ערים מציגים סיבות שונות לכך שמבנים צריכים להיבנות בגובה מסוים ולא מעבר לו. מגבלות הגובה של בניינים בערים משתנות מעיר לעיר. הן תלויות בגורמים כמו ערכים אסתטיים ושיקולים בטיחותיים, כמו קירבה לשדה תעופה. סיבות אחרות הן הגנה משריפות, הגנה על הנוף, הגנה על אופי השכונה, שמירה על אור ואוויר ועוד.

חלק מהערים משתמשות במגבלות גובה כדי לשמור על הבולטות של מבנים או אתרים היסטוריים חשובים. לעובדה שאירופה נותרה נמוכה יחסית ישנם כמה גורמים. המרכזי בהם הוא רגולציות מורכבות, וההגנה על מורשת תרבותית וכן על אופייה של העיר.

אתונה. לא לחסום את הנוף של הפרתנון

למשל, בסנט פטרסבורג, במשך 200 שנה - בניינים חדשים לא הורשו להיות גבוהים יותר מארמון החורף. ארמון החורף הוא נקודת ציון מכרעת בעיר, והממשלה לא רצתה שמבנים אחרים יאפילו עליו. מגבלות הגובה הוסרו בשנות ה־60, ומאז נבנו בסנט פטרסבורג בניינים גבוהים רבים.

בסינגפור מגבלות הגובה מגיעות מטעמים בטיחותיים. הקרבה לבסיס חיל האוויר Paya Lebar מגבילה את גובהם של בניינים רבי־קומות רבים. הגבלת הגובה מטילה מכסת גובה של 280 מטר על מבנים. מרכז Tanjong Pagar בגובה 290 מטר הוא כיום הבניין היחיד שפטור מהגבלת הגובה ובמקביל הפך לבניין הגבוה ביותר בסינגפור.

ברומא, במרכז העיר, בניינים לא יכולים לעבור גובה של 136 מטר, כגובהה של בזיליקת פטרוס הקדוש. באופן דומה, אתונה מגבילה מבנים ל־12 קומות כדי לא לחסום את הנוף של הפרתנון. עם זאת, ישנם כמה בניינים שחורגים ממגבלות הגובה הללו: מגדל אתונה, מגדל פיראוס, מגדל אפולו, מרכז אטרינה וה־OTE. מגדל אתונה, עם 25 קומות וגובה 103 מטר, הוא המבנה הגבוה ביותר בעיר.

אז נכון, עם הזמן נבנים בניינים בודדים החורגים מן המגבלות. אך בדרך כלל הם שנויים במחלוקת ולרוב מתקבלים בזעם.

פריז: סיבוב הפרסה של העיר

אולי המקרה המפורסם ביותר לבניין שנוי במחלוקת ששינה את סביבתו הוא מגדל מונפרנס בפריז.

כאשר הברון האוסמן בנה מחדש את פריז ביסודיות באמצע המאה ה־19 בהוראת נפוליאון השלישי, הוא עשה דברים שלא יעלו על הדעת בעידן דמוקרטי יותר: הוא גירש תושבים עניים רבים, הרס את בתיהם ובנה תחתיהם את השדרות הרחבות שהפכו את פריז למונומנטלית. הוא פירק ציוני דרך עתיקים, כולל חלק גדול מהאיל דה לה סיטה.

פריז. הבנייה החדשה צומחת בפריפריה

הוא הוציא 2.5 מיליארד פרנקים על מאמציו, שהיו פי 44 מהתקציב הכולל של פריז ב־1851. ההוצאה הגבוהה הפכה את פריז מעיר עתיקה וקצת רעועה לאתר נופש עירוני עבור הבורגנות ההולכת ומתרחבת.

הברון האוסמן גם הגביה קצת את פריז. בתקופת בית בורבון הוגבלה הבנייה ל־16.5 מטר, וכעת עלתה מגבלת הגובה לכ־19 מטר. ובכל זאת, יחסית לערים שנבנו במאה ה־20, פריז של האוסמן נשארה נמוכה, כי תושבים היו צריכים לטפס במדרגות. מגבלות הגובה הוסרו ב־1967, ובנייתו של גורד השחקים הראשון של פריז, מגדל מונפרנאס שגובהו 210 מטר, הושלמה ב־1973. אבל השינויים האלה כרסמו בפריזאים, שהתרגלו לעיר סטטית, ומגדל מונפרנס ספג תיעוב נרחב.

צרפת היא מדינה בעלת רגולציה כבדה, וכאשר מנהיגיה מחליטים שאינם רוצים שינוי - שינוי לא יתרחש. ב־1974, בעקבות הביקורת סביב מגדל מונפרנס, הוטלה הגבלת גובה של 37 מטרים בלבד במרכז פריז.

אבל בעוד שהכללים האלה הגבילו את הגובה בפריז הישנה, ​​הם מאפשרים לבניינים לצמוח בפריפריה. כיום, רוב גורדי השחקים של פריז נמצאים במתחמים צפופים יחסית אך מרוחקים כמו לה דפנס, שנמצאת במרחק של כחמישה קילומטרים צפונית־מערבית לשער הניצחון. לה דפנס אנכית כמו שמרכז פריז שטוח. יש בו יותר מ־3 מיליון מ"ר של שטחי מסחר ותחושה של פארק משרדים אמריקאי.

לה דפנס נותנת מענה לצורך לאזן בין שימור לבין צמיחה. אנשים העובדים שם עדיין יכולים להגיע לפריז הישנה בתוך כ־20 דקות במטרו או תוך שעה ברגל. בנוסף, ערים כמו פריז גם מוכיחות שצפיפות אוכלוסין אינה מצריכה בניינים רבי־קומות. למרות אופייה כעיר של בניינים בני 8-10 קומות, בפריז יש יותר אנשים לכל מייל רבוע מאשר בניו יורק. ברצלונה, שגם בה יש בעיקר בניינים בגובה בינוני, מתהדרת גם היא בצפיפות גבוהה יותר מבירת גורדי השחקים של אמריקה.

היעדר בנייה חדשה למגורים במרכז פריז משמעו שדירות קטנות יכולות להימכר במיליון דולר או יותר, וחדרי מלון עולים לרוב יותר מ־500 דולר ללילה. אם אתם רוצים לגור או להתארח במרכז העיר, תצטרכו לשלם על זה. נכון להיום, העיר מתקדמת מעלה בזהירות, כשרק קומץ מבנים אמורים לחרוג ממגבלת הגובה, ורשויות העיר הגבילו אותם לפריפריה של מרכז העיר.

לונדון: הכנסייה כבר לא הכי גבוהה

לונדון עברה את אחד השינויים הרדיקליים ביותר בקו הרקיע שלה מכל עיר אירופית בעת המודרנית. במשך מאות שנים, קתדרלת סנט פול האיקונית התנשאה מעל רובע העסקים המרכזי של העיר.

לאורך המאה ה־20, לצד ההתקדמות בטכנולוגיית הבנייה, לונדון פעלה לשמור על הנראות של קתדרלת סנט פול מרחבי העיר. אבל המגזר הפיננסי המשגשג הוביל לשינוי של קו הרקיע, והקתדרלה היא כעת רק חלק אחד מהנוף העירוני. בעשורים האחרונים היא צברה כמה שכנים מרשימים, כולל כמה מגורדי השחקים הגבוהים באירופה.

לונדון. שינוי רדיקלי בקו הרקיע

ישנם עדיין אזורים שבהם הבנייה לגובה מוגבלת במטרה לשמור על נוף ברור של הקתדרלה, מה שמעורר מחלוקת. מכיוון שהעיר זקוקה ליותר נדל"ן מסחרי ונכסים יקרים, הגבלת שטחים אלה הופכת ליותר ויותר יקרה. אך גם לבנייה הגבוהה יש מחיר, מעבר לפגיעה במורשת. במקרה אחד חמור במיוחד, הזכוכית המעוקלת של גורד שחקים בלונדון הגבירה את אור השמש, וגרמה למכוניות ולאופניים בקרבת מקום להינמס.

וושינגטון: שלוות הנוף הדמוקרטי

בגלל מעמדה המשפטי הייחודי של העיר, מגבלות הגובה של וושינגטון נקבעו על ידי הקונגרס באמצעות חוק גובה הבניינים ב־1899, שלאחר מכן הוכנסו בו התאמות ב־1910. שום בניין בוושינגטון אינו יכול להיות גבוה יותר מהקפיטול של ארצות הברית. כשמישהו מקומי מבקש שינוי במגבלות הגובה, הוא חייב לקבל אישור מהממשלה הפדרלית.

תומכי החוק טוענים שהגבלות גובה שומרות על אופייה של הבירה ושומרות על קו רקיע בסגנון אירופאי. המתנגדים מציינים כי הגבלת הגובה עשויה להיות תורמת מרכזית למצוקת הדיור בעיר ועלולה לפגוע בדינמיות הכללית שלה. ככלל, המתנגדים להגבלות הגובה גם מעלים את השאלה האם זה צודק להגביל את הבנייה של ארכיטקטורה חדשה בגלל גילו של אתר קיים. הם גם מציינים את הביקוש הרב לדיור באזורים צפופים.

כך או כך, החוק הבטיח את הבולטות של אנדרטת וושינגטון ושל בניין הקפיטול, וגם מימש חזון של עיר שבה, כפי שכתב פיליפ קניקוט בוושינגטון פוסט, בניינים "נטועים בפאר ובשלווה בנוף הדמוקרטי במקום לשאוף לבולטות ביער הדרוויניסטי של גורדי שחקים מסחריים".

ונקובר: מגנים על הטבע, רואים את ההרים

בערים רבות בקנדה יש ​​הגבלות דומות כדי להבטיח שגם אתרים במרכז העיר ונופי טבע יהיו מוגנים. תושבי ונקובר נוהגים לספר על "המחשוף" של העיר שלהם, בהתייחס למדיניות המשמרת את הנוף כך שאנשים יוכלו להסתכל בין בניינים ולראות את ההרים. במונטריאול, מגבלות גובה מונעות מבניינים להיבנות מעל 200 מטר כדי להגן על הנוף של הר רויאל.

אמנם בלי הרים, אך גם לחלק מהניו יורקרים היה חזון דומה. אבל אז, ב־1915, בין ברודווי לרחוב נסאו, בלב מרכז העיר ניו יורק, בנתה חברת Equitable Life Assurance בניין משרדים בגובה של כ־47 מטר, אשר הטיל צל על הרחובות הסמוכים. הבניין גרר את זעקתם של מתנגדי הבנייה לגובה, שרצו לראות עוד קצת שמש. ברית פוליטית התאחדה והעבירה את פקודת הייעוד של העיר מ־1916, שאפשרה לבניינים להתרומם רק אם יוותרו על היקפים. המבנים הרבים בניו יורק שהולכים ונהיים צרים ככל שהם גובהים, נבנו כדי לעמוד בדרישות של התקן ההוא.

מומבאי: יחס הרצפה מגביל את הצפיפות בעיר

לעומת פריז, ברצלונה ומנהטן, בחלק גדול בשאר העולם, הטיעון להגבלת הבנייה לגובה חלש בהרבה. ובשום מקום מגבלות הפיתוח לא גרמו יותר נזק מאשר במומבאי.

בהודו, ממשלות ערים מטילות מגבלות גובה באמצעות הגבלות על "יחס שטח הרצפה" (FAR) של בניינים. ה־FAR מחושב על ידי חלוקת שטח הרצפה הכולל של הבניין בשטח חלקת הקרקע עליו הוא יושב, וגבול עליון של יחס זה מגביל למעשה את גובה הבניין.

מומבאי. להגביל את צפיפות האוכלוסייה

דרך השליטה ב־FAR, המטרה של המתכננים ההודים הייתה להגביל בעקיפין את צפיפות האוכלוסייה. זאת מתוך אמונה שצפיפות "מוגברת" גורמת לאובדן איכות הסביבה ולעומס תנועה מוגבר. בנוסף, צפיפות גבוהה יותר תציב דרישות גדולות יותר לתשתיות עירוניות, שערי הודו, המושפעות מיכולות טכניות חלשות ומהכנסות לא מספקות ממסים, אינן מצליחות לספק.

עוד כתבות

רוטנברג, גרדוס וסמוטריץ' / צילומים: שלומי יוסף, עודד קרני, נועם מושקוביץ'(דוברות הכנסת), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לקראת התקציב: כך מחליש סמוטריץ' את בכירי האוצר

בתוך ימים ספורים, שלח שר האוצר שני מכתבים תקיפים לשני ראשי אגפים בכירים במשרדו ● מיוגב גרדוס, דרש סמוטריץ' לעבוד במתכונת חריגה על התקציב הבא תוך קיצור משמעותי של תהליכים ● זאת, לאחר שתקף בשבוע שעבר את החשב הכללי וכתב "מישהו כאן התבלבל"

תחנת כוח גרעינית בפנסילבניה, ארה''ב / צילום: Reuters, Carlo Allegri

מיזם ענק: ארה"ב מתכוונת להקים כורים גרעיניים בבסיסים צבאיים

ארה"ב פתחה בהליך מסחרי לאיתור ספקי כורים גרעיניים עבור אספקת חשמל לבסיסים אמריקאים - כך פורסם באתר "דיפנס פוסט" ● יחידת החדשנות הביטחונית האמריקאית, האחראית על ההליך, מסרה כי מטרתו להפחית את התלות של צבא ארה"ב בגורמים חיצוניים - החל ממזג אוויר קיצוני ועד מתקפות סייבר

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההתנהלות מעידה: מירי רגב נערכה לאפשרות של חקירה פלילית

על אף ששרת התחבורה האשימה את רביב דרוקר בשקרים, התנהלותה מעידה שהיא דווקא נערכה לאפשרות שתיפתח נגדה חקירה: כך היא שכרה את שירותיו של עו"ד עמית חדד, ומשרד התחבורה הזמין בהנחייתה בדיקת האזנות בטלפונים שבלשכתה והחל לקדם פגישות עם רשויות "לבנות"

מפקד אוגדת עזה אבי רוזנפלד / צילום: דובר צה''ל

מפקד אוגדת עזה לקח אחריות על ה-7 באוקטובר והודיע על סיום תפקידו

בני גנץ, יו"ר המחנה הממלכתי, הודיע על פרישה מהממשלה ● פורש מתפקידו מפקד אוגדת עזה ● הובא למנוחות פקד ארנון זמורה ז"ל שנהרג במבצע לחילוץ החטופים ● גנץ צפוי להכריז: נתניהו לא מילא את התנאים - עוזב את מממשלת החירום ● צה"ל פרסם תיעוד ממצלמת הקסדה של רגעי החילוץ ● דיווח: ארה"ב סיפקה מודיעין קריטי להצלחת מבצע החילוץ ● עדכונים שוטפים 

רשות המסים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי; צילומים: איל יצהר, shutterstock

הסכם השכר החדש של עובדי רשות המסים נחשף ולא כולם מרוצים

רשות המסים, ועד עובדי הרשות וההסתדרות גיבשו הסכם שכר חדש למפקחים ולרכזים שעתיד להיחתם בימים הקרובים, אך עובדים שאינם נכללים בהסכם החדש דורשים לעצור את החתימה עליו ולכלול בו את כלל עובדי הרשות ● רשות המסים: "מיד לאחר חתימת ההסכם של המפקחים ייפתח מו"מ מואץ לגבי שאר עובדי הרשות"

אורן הולמצן (אודיטיטק), דניאל שרייבר ושי וינינגר (למונייד), אלי גליקמן (צים), אמנון שעשוע (מובילאיי) / צילומים: MATT MONFREDI, בן קלמר, איתי רפפורט, שלומי יוסף

השורטיסטים הופכים את המניות הישראליות לתנודתיות במיוחד

בסוף השבוע האחרון זינקה מניית מובילאיי בכ-16%, בעוד שצים צנחה בשיעור דומה ● מאחורי התנודות החדות עומדים שורטיסטים שמתנפלים על המניות הללו, ושל עוד ישראליות בוול סטריט, והופכים מניות לרכבת הרים ● וגם: מה יכולים המשקיעים להפיק מהתופעה?

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

רשות החשמל משנה כיוון: תציג פתרון לעיכוב שתוקע את תחנות הכוח החדשות

האסדרה החדשה שתוצע השבוע תקבע כבר עתה את תעריף המינימום שאיתו יוכלו בעלי התחנות לפנות לבנקים לצורך קבלת מימון פיננסי, זאת לאחר שנה של עיכובים ● האם הפתרון מגיע מוקדם מספיק כדי למנוע מחסור בחשמל, וכמה זמן ייקח להקים את התחנות החדשות?

נשיא אינדונזיה הנבחר, פרבואו סוביאנטו / צילום: ap, Vincent Thian

המדינה המפתיעה שהציעה לשמש ככוח פיקוח שלום בעזה והאינטרס הישראלי

נשיא אינדונזיה החדש, המדינה המוסלמית המאוכלסת ביותר, הכריז שהוא מוכן לתרום כוחות שישמרו על הפסקת אש ברצועה ● האם נרקמת נורמליזציה בין המדינות, ומי תרוויח מהמהלך?

משה ליפסקר, מנכ''ל אימפרבה ישראל / צילום: Imperva

עד כמה מתקפות הסייבר במלחמה קשורות ל־AI? הדעות בענף חלוקות

נזקי מתקפות הסייבר למשק הישראלי מוערכים ב־12 מיליארד שקל בשנה ● בכירי הענף התכנסו לדון בהשלכות ה־AI על התחום בחודשים האחרונים, והזהירו: מפני "ה־7 באוקטובר של הכלכלה" ● ישראל מתגייסת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP- Mohammad Austaz, Osama Faisal, Khalil Hamra ,Philippos Christou

קטאר מאיימת בסנקציות כלכליות, אבל בחמאס בונים בכלל על טורקיה

חאלד משעל ואיסמעיל הנייה מתגוררים בקטאר ומנהלים משם מיליארדי דולרים ● במטרה לכופף את ארגון הטרור, החלו בדוחא, בלחץ ארה"ב, לאיים על בכיריו במעצרים, בהקפאת נכסים ואף בגירוש - אם הם לא יסכימו להפסקת אש ● מה הסיכויים שקטאר תממש את האיומים, והמדינה ש"מתנדבת" לתפוס את מקומה

דיפאל S05 של חברת הרכב הסינית שנגאן / צילום: יח''צ

בקרוב: תחרות חדשה לסינית הפופולרית בישראל

שנגאן, קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין, מנהלת מגעים לחתימה על הסכם יבוא למותג "הפרימיום הנגיש" שלה - DEEPAL עם היבואנית מכשירי תנועה ● מטרת החברה: לייצא לעולם יותר מ־750 אלף כלי רכב בשנה החל מ־2024 ● וכמה יעלה הרכב שמנסה להתחרות בדגמים של BYD ו-XPENG

אפליקציית X (לשעבר טוויטר) / צילום: Shutterstock

באופן חריג: טוויטר לא הסירה פרסומי שנאה וחויבה לשלם 2.2 מיליון שקל

התובעים טענו כי הרשת החברתית X (טוויטר לשעבר) פרסמה והפיצה פרסומים המבזים אותם על רקע מינם, זהותם המגדרית ומיניותם ● מאחר והרשת החברתית, שמשרדיה מצויים בקליפורניה, לא הגישה כתב הגנה, קיבל בית המשפט את התביעה במלואה

רונן פייר, סמנכ''ל הכספים של חברת סולאראדג’ / צילום: איל יצהר

אחרי 13 שנים: סמנכ"ל הכספים של סולאראדג' פורש. מי יחליף אותו?

את רונן פייר, יחליף אריאל פורת שכיהן כמנהל אזור אירופה בחברת סימנס אנרג'י ● ב-2023 הרוויח פייר 2.8 מיליון דולר, מתוך זה 2.2 מיליון דולר כתגמול הוני ● סולאראדג' נסחרת כיום בשפל של חמש שנים, לאחר שאיבדה 87% משוויה מהשיא של שנת 2021

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: מארק ישראל סלם, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

פתיחת החקירה בעקבות התחקיר על מירי רגב: מהו החשד ומה יקרה עכשיו?

הבוקר פתחה המשטרה, באישור היועצת המשפטית לממשלה, בחקירה בעקבות תחקיר "המקור" של עיתונאי חדשות 13 רביב דרוקר על התנהלות השרה מירי רגב ואנשיה במשרד התחבורה ● התחקיר עוסק במתן תיעדוף לרשויות בהתאם לצרכיה הפוליטיים של רגב ● מי עשוי להיחקר, מהי גרסתה של רגב, ומה השלב הבא?

הדיון בבג''ץ בעתירה המבקשת להגביר את הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה

העותרים, ארגון "גישה" וארבעה ארגוני זכויות אדם נוספים, טוענים כי לאור הירידה בכניסת הסיוע ההומניטרי ושיבוש הפעילות ההומניטריות כתוצאה מהפלישה לרפיח, ובעקבות הצווים הנוספים שהוציא ביה"ד הבינלאומי לצדק בהאג, יש להוציא צו על-תנאי ● המדינה מבקשת לדחות את העתירה ● לדיון התייצב מתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף ע'סאן עליאן

השינוי שישפיע על אלפי מיליונרים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

רשות ניירות ערך רוצה לשנות הגדרה אחת שתשפיע על כל עולם ההשקעות

רשות ניירות ערך בוחנת שינוי בקריטריונים לפיהם יוגדרו בעלי הון היכולים להשקיע במוצרים פיננסיים מתוחכמים וחסרי פיקוח, כמו קרנות גידור והשקעות אלטרנטיביות ● מה משמעות המהלך, מי צפוי ליהנות ממנו, ומה קורה בעולם?

משרדי וולט / צילום: אהרון מזרחי, מתוך אתר פיקיויקי

עורכת הדין שהסתבכה בפרשת מס מדוברת והלקחים

רואת חשבון ועורכת דין בכירה, שהייתה שותפה בפירמות ענק, ייעצה לחברת וולט ומצאה את עצמה בחדר החקירות בחשד למעורבות בעבירות מס ● מתי התנהלות של עורך דין או יועץ מס נחשבת לפלילית?

הפשיטה על ארגון הפשיעה אבו לטיף / צילום: דוברות המשטרה

עונשי מאסר, קנסות וחילוט לחברי ארגון הפשיעה של נידאל אבו לטיף

במסגרת ההליך המתנהל נגד נידאל אבו לטיף ואחרים, גזר היום בית המשפט על חמישה מהנאשמים עונשי מאסר בפועל, קנסות הנעים בין עשרות למאות אלפי שקלים וחילוט בגובה 3.5 מיליון שקל - זאת בגין הרשעתם בסחיטה באיומים, הלבנת הון ועוד

פרויקטים חדשים למגורים בפלורנטין, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנדל"ן בתל אביב עושה קאמבק: גידול של 30% בעסקאות ברבעון הראשון

בדיקת גלובס מעלה כי ברבעון הראשון בוצעו בתל אביב מספר עסקאות הנדל"ן הגבוה ביותר מאז 2021 ● בשוק מייחסים את הקפיצה למבצעי המימון של היזמים ולחיפוש אחר ממ"דים

דני רימוני / איור: גיל ג'יבלי

אחרי שמכר מניות בעשרות מיליונים: ההסתבכות של המנכ"ל המוערך

רשות ני"ע חוקרת חשד לפיו רכש דני רימוני, מנכ"ל רימוני תעשיות ומבעליה, מניות בחברת ארי נדל"ן מידי קרן גידור, לאחר שקיבל מידע פנים בסמוך לפרסום תוצאותיה הכספיות