הבורסה בת"א | סיקור שוטף

נעילה אדומה בתל אביב; מדד ת"א בנקים 5 ירד בכ-1.1%

מדד ת"א 35 צלל ב-1.2% • מדד המחירים לצרכן בישראל יפורסם הערב, מה צופים הכלכלנים? • BDO: "המתיחות מול איראן תשפיע על שוק הנפט" • בזכות מאזניהן החזקים, בוול סטריט צופים תשואת יתר ל"שבע המופלאות" • וגם: 10.5 טריליון דולר - שיא בשווי הנכסים שמנהלת בלקרוק

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock
בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

 

17:30

נעילה אדומה בתל אביב בסיכום יום מסחר תנודתי. מדד ת"א 35 איבד מערכו 1.2% ות"א 90 ירד ב-0.4%. בקרב המדדים הענפיים, מדד ת"א נפט וגז ירד ב-1.4%. מדד ת"א בנקים 5 השיל מערכו כ-1.1%.

מחזור המסחר הסתכם בכ-2.2 מיליארד שקלים.

בקרב מניות מדד ת"א 125, פריון נטוורק  צללה ב-5%. במקביל, אורמת טכנו , פלסאון תעשיות , בי קומיונקיישנס  ואלקטרה נדלן  ננעלו בירידות.

מנגד, דלק רכב , סקופ , מספנות ישראל , נקסט ויז'ן  ומשק אנרגיה  ננעלו במגמה חיובית.

בשוק החוב המקומי תשואות האג"ח הממשלתיות זינקו במהלך יום ב'. תשואת איגרת החוב הממשלתית ל-10 שנים, עלתה ל-4.66%, ותשואת האג"ח לשנתיים קפצה ל-4.27%.

המגמה בשוק המט"ח בתחילת היום הייתה של התחזקות השקל ושער הדולר ירד מרמה של 3.77 ל-3.73. אלא שהדיווחים על תגובה ישראלית קרבה למתקפה האיראנית הפכו את הקערה, ובשעות אחה"צ הוא עשה כמעט את כל הדרך בחזרה. בשעה זו שער הדולר-שקל עומד על 3.75 שקלים ושער האירו-שקל עומד על 3.989 שקלים.

16:46

הירידות בתל אביב מתחזקות: ת"א 35 יורד בכ-0.9% ות"א 90 משיל מערכו 0.7%. מדד ת"א בנקים 5 צולל ב-1% ות"א נפט וגז משיל מערכו 1.5%.

על רקע ירידות השערים, על פי הוול סטריט ג'ורנל, גורמים מערביים וביניהם אמריקנים מעריכים כי ישראל תגיב במהירות - ייתכן עוד היום - למתקפה האיראנית לשטח ישראל.

16:10

המסחר התנודתי בתל אביב נמשך. מדד ת"א 35 יורד ב-0.1% ות"א 90 יורד בשיעור דומה. בקרב המדדים הענפיים, ת"א ביטוח מאבד מערכו 0.8% ות"א בנקים 5 נסחר סביב רמות הבסיס.

חברת אקונרג'י , העוסקת בהקמה של מערכות אנרגיה מתחדשת באירופה דיווחה הבוקר על הפעלה מסחרית של פרויקט Parau ברומניה. מדובר בפרויקט פוטו- וולטאי בהספק של כ-92 מגה-וואט המוחזק במשותף על ידי החברה ו-Invest Rgreen, קרן השקעות באנרגיה מתחדשת בצרפת. אקונרג'י מציינת כי הפרויקט חובר לרשת החשמל והחלה הזרמת חשמל הדרגתית לרשת, כאשר הזרמת חשמל מלאה צפויה בתוך מספר שבועות. 

בשוק האג"ח המקומי, מדדי התל בונד הקונצרניים נסחרים בירידות קלות. התשואה על אג"ח ישראל ל-10 שנים עולה קלות ונסחרת סביב רמה של 4.62%.

15:09

לאחר הפתיחה המעודדת, העליות בבורסה מתמתנות והמדדים נסחרים סביב רמות הבסיס. מדד ת"א 35 נסחר כעת בירידה קטנה ומדד ת"א 90 עולה ב-0.2%. מדד הבנקים משיל את רוב העליה מהבוקר ונסחר כעת בעלייה קטנה, 0.2%. 

שחר שמש, מנכ"ל חברת הבת של דלק רכב , דלק מוטורס, רכש מחוץ לבורסה מניות של החברה תמורת כ-30 מיליון שקל, במחיר של 23 שקלים למניה, פרמייה של 11.7% על מחיר המניה בשוק. מניית החברה מגיבה כעת במסחר בעלייה של כ-8%.

14:03

חברת אנלייט אנרגיה  מרחיבה את פעילותה ונכנסת לתחום השוק המבוזר באמצעות חברת הבת החדשה - Enlight Local, אשר בראשה יעמוד עידן חסון. ציפיות החברה הן שהפעילות תייצר מנוע צמיחה כלכלי, לחסוך בעלויות האנרגיה, לחזק את הביטחון האנרגטי והמוכנות לשעת חירום.

12:30

עין שלישית  המפתחת מערכות אלקטרואופטיות לזיהוי עצמים עבור רחפנים וכלי רכב, מדווחת על קבלת אישור מרשות החדשנות למימון פרויקט בתמיכה משותפת עם משרד הביטחון, בסך 1.4 מיליון שקל לתקופה של 12 חודשים, המהווים 55% מסך ההוצאות הצפויות של הפרויקט.

במסגרת הפרויקט תפתח החברה, בשיתוף פעולה, מערכת אווירית המאפשרת אחיזת שטח נרחב ביום ובלילה למטרות גילוי שריפות. הפרויקט הנו לתקופה של שנתיים ועשוי לכלול מימון נוסף בכפוף להצלחת השנה הראשונה. קבלת המימון הינה תוצאה של מחקר ופיתוח אינטנסיבי שנערך על ידי החברה והוביל ליכולות מתקדמות וייחודיות בתחום הגילוי ואחיזת השטח המבוססים על בינה מלאכותית. 

החברה הוקמה ב-2010 על ידי ליאור סגל ויואל מוטולה, בוגרי מגלן וצנחנים בהתאמה, ב-2014 הצטרף שותף נוסף, גיל ברק. יו"ר החברה הוא ידידיה יערי, לשעבר מפקד חיל הים ומנכ"ל רפאל.

11:00

קובי לוי ראש דסק אסטרטגיות שווקים בבנק לאומי: "השקל מתחזק הבוקר מול סל המטבעות, התיסוף בא לידי ביטוי במיוחד כשבוחנים את שער האירו שקל שחזר להיסחר מתחת לשער 4.00. סביבת הנזילות טובה, והיצע המט"ח נובע מירידת מפלס החששות מהסלמה בגזרה. עם זאת, אירועי סוף השבוע מגבירים באופן משמעותי את המתיחות במזרח התיכון, ומעידים שהקונפליקט התרחב ולא צפוי להסתיים בקרוב. להערכתנו, אי הוודאות והתנודתיות בשווקים הפיננסים צפויה להמשך, ולא רק בישראל, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור המפרץ הפרסי והמזרח התיכון ופוטנציאל ההסלמה הביטחונית בקונפליקט מול איראן".

"במהלך השבועיים האחרונים השקל נסחר בתנודתיות חריפה מול הדולר. במהלך השבוע האחרון ערכו נע בטווח שבין 3.68-3.76 לדולר. מאידך מול מטבעות שאינם הדולר, התנודתיות היתה מתונה יותר ונרשם אף תיסוף מסוים בערכו של השקל. לדוגמה מול האירו השקל שמר על ערכו סביב שערים של 3.98-4.02 לאירו, והתחזק בתחילת השבוע הנוכחי".

"התנודתיות בערכו של השקל נבעה מתנודתיות בערכו של הדולר בעולם, פרסום החלטת הריבית של בנק ישראל; פרוטוקול הריבית, ונתוני אינפלציה בארה"ב, החלטת הריבית באירופה וההסלמה במתיחות הגיאופוליטית. התשואה השקלית הקצרה עלתה בחדות, והתשואה הדולרית לשנה עלתה פחות מהשקלית. כתוצאה, פער התשואה (לתקופה של שנה בשוק הנגזרים) הצטמצם במידה ניכרת לרמה של כ 85 נ"ב לטובת הדולר. ערכי הבסיס ירדו לכל אורך העקום (הפכו לשליליים יותר). לדוגמה בייסיס לשלושה חודשים נסחר ברמה של 83- נ"ב, ושנה נסחר ברמה של 85- נ"ב. כתוצאה, נקודות הפורוורד ירדו. לדוגמה פיפסים לחודש נסחרו ברמה של כ 50- פיפס, ופיפסים לשנה נסחרו סביב רמה של 645- פיפס. ערכי סטיות התקן בדולר שקל לתקופות של חודש, ושלושה חודשים המשיכו להסחר ברמה גבוהה של כ 12% ו 11.2% בהתאמה".

10:41

בעקבות הסרת הגבלות פיקוד העורף אמש בחצות, הבורסה בתל אביב מתנהלת הבוקר בעליות שערים חדות, המדדים המובילים, ת"א 35 ות"א 90 עולים ב-1.2%, בולט מדד הבנקים שעולה ב-1.8%. מדד הבניה מתאושש בעליה של 2%. 

מישורים  הנמצאת בשליטתו של איש העסקים הקנדי אלכס שניידר ומנוהלת אלון וקסמן והיו"ר אמיר תמרי, מודיעה על חתימת הסכם מכירה נוסף של שטח מסחרי במגדל ויטה בבני ברק תמורת כ-5.4 מיליון שקלים במזומן. השטח על פני כ-360 מ"ר מושכר לחברת ההלבשה "עונות" עד סוף ספטמבר 2028. בפברואר האחרון מכרה החברה שתי חנויות נוספות, גם הם בשטחי המסחר של מגדל ויטה בבני ברק, על פני שטח כולל של 869 מ"ר תמורת כ-13 מיליון שקלים. העסקה הנוכחית משקפת למישורים תשואה של 6.7%

מישורים רכשה 75% משטח מגדל ויטה (מעל הקרקע) במהלך 2022 במסגרת עסקה משולבת בהיקף של כ-104 מיליון שקלים, עם ספרה Park In שרכשה את החניון התת קרקעי.

10:02

המסחר בת"א נפתח הבוקר בעליות שערים - מדד ת"א 35 עולה ב-1.5% ומדד ת"א 90 ב-0.8%. מדד הבנקים עולה ב-1.8%, מדד הבניה והנדל"ן המניב מוסיפים כ-1.5%. 

שער הדולר יורד ב-0.8% והשקל נסחר ב-3.72 שקלים לדולר. 

חברת הפודטק הישראלית נקסטפרם  טכנולוגיות פרסמה הבוקר כי חתמה על מזכר הבנות להקמת מיזם משותף עם Kothari ההודית, לייצור ושיווק מוצרי תמצית שמרים ומוצרים נוספים המהווה כניסה לשוק גדול וצומח. מטרת המיזם המשותף הינה פיתוח, ייעול ומכירת מוצרי תמציות שמרים וחלוקת כלל הרווחים באופן שווה בין הצדדים.

08:19

במסחר במטבע חוץ השקל מתחזק הבוקר בכ-0.6% מול הדולר ונסחר ב-3.73 שקלים לדולר וב-3.97 שקלים לאירו.

08:00

1. שוקי המניות

המסחר בבורסה צפוי להיפתח הבוקר במגמה מעורבת. דומה שלמרות חוסר הוודאות הגבוה, השווקים המקומיים הצליחו להתמודד באופן מאוזן יחסית עם המתקפה האיראנית. וכך, אתמול נרשמה תנודתיות גבוהה בבורסה ובסופו של יום ננעלו המדדים בעליות מתונות - מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ות"א 90 הוסיף לערכו 0.4%. בקרב המדדים הענפיים, מדד תשתיות אנרגיה עלה בכ-1.4% ומדד הבנקים בכ-0.7%.

מתן שטרית, כלכלן ראשי בהפניקס, הסביר כי "בפעולות ההתגוננות והיירוט המוצלחות המחישו את חוסנה של ישראל, דבר שמאזן ותומך בשווקים. כל עוד האיום האיראני לא ישבית את הפעילות הכלכלית, אין ממש השפעה על החברות שנסחרות בבורסה".

למערכה מול איראן יש שלושה תרחישים: כך הם ישפיעו על הבורסה 

בין המניות שבלטו בעליות אתמול (א') נמצאות, כצפוי, מספר חברות ביטחוניות - הסקטור שעסקיו משגשגים בעת מלחמות - כך, מניית אלביט מערכות , אירודרום  העוסקת באיסוף ועיבוד מידע באמצעות כטב"מים, נקסט ויז'ן  , המפתחת ויצרנית של מצלמות יום ולילה מיוצבות לכלי טיס עלתה בכ-4%, עין שלישית  שמייצרת מערכות לזיהוי עצמים עבור רחפנים וכלי רכב קפצה בכ-9% ויצרנית המרעומים ארית תעשיות  עלתה ב-5%.

ח. מר  הודיעה על זכייה של חברת בת במכרז לתכנון וביצוע אתרי איסוף, לרבות מתקני פלדה נושאי מערכות ומתקני הרמה מול משרד הבטחון. אנרג'יקס  התקשרה במזכר הבנות לא מחייב לרכישת צבר פרויקטים פוטו-וולטאיים בארה"ב. המניה עלתה 4.3%. ריטיילורס  חתמה על מזכר הבנות לא מחייב לרכישת הבעלות בתאגידים המפעילים כ-12 חנויות נייקי בצרפת.

הבורסה תפרסם בתום המסחר ביום חמישי השבוע - 18 באפריל - את השינויים שיחולו בהרכבי המדדים. לכניסה או ליציאה ממדדי הבורסה יש השפעה לא מבוטלת על המסחר במניות החברות ועל שוויין. הסיבה לכך היא שקרנות סל וקרנות מחקות, מחויבות לרכוש את מניות החברות הנכללות במדדים בהתאם למשקלן, ומן הסתם למכור את אלו שיצאו.

באסיה מתנהל הבוקר המסחר בירידות  - הניקיי יורד ב-1.2%, הקוספי יורד ב-0.8%,  מדד הנג סנג יורד ב-0.7%, שנגחאי עולה ב-1.2% בזכות תמיכה רגולטורית של ממשלת סין. 

ההיסטוריה מלמדת: וול סטריט רגישה לאירועים גיאופוליטיים, רק בטווח המיידי 

החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים הבוקר בעליות קלות של כ-0.2%. 

בוול סטריט ייפתח אחר-הצהריים שבוע מסחר חדש, והמשקיעים מקווים לשבוע יותר טוב מהשלושה שקדמו לו. בשישי ירד הדאו ג’ונס ב-1.2% ובסך-הכול ב-2.4% בשבוע הכי רע של המדד ב-12 החודשים האחרונים. מדד הפחד ננעל מעל 17, הרמה הגבוהה שלו מאז אוקטובר.

עונת הדוחות נפתחה רשמית בשישי האחרון, הבנקים היו הראשונים - ג’יי.פי. מורגן, סיטוגרופ, וולס פארגו ובלקרוק, כולן עקפו או שעמדו בציפיות האנליסטים, אך חלקן הציגו תחזיות מוחלשות.

בלקרוק  השילה 2.9% למרות שדיווחה על תוצאות רבעוניות טובות מהצפוי, הן ברווח והן בהכנסות. מנהלת הנכסים הגדולה בעולם דיווחה על שיא בסכום הנכסים המנוהלים שעלה לרמה של 10.5 טריליון דולר, ב-15% יותר מהשנה שעברה ופי 70 לעומת 150 מיליארד דולר בתחילת שנת 1999. 

החברה הרוויחה 9.81 דולר למניה לעומת צפי של 9.34 דולר למניה וב-36% יותר מהרבעון המקביל אשתקד. "אני רואה את ההזדמנויות הגדולות של החברה אי פעם, הן ללקוחות שלנו והן לבעלי המניות", אמר לארי פינק, יו"ר ומנכ"ל החברה. ההזדמנויות המבטיחות הן לדעתו בבינה המלאכותית, במספר שווקים מתעוררים ובצורך בתשתיות.

בלקרוק שהוקמה ב-1988 התמזגה ב-2006 עם מריל לינץ' וחצתה לראשונה את רף טריליון הדולרים בנכסים מנוהלים. בסוף 2009, רכשה את איי-שיירס (ISHARES) מבארקליס בעסקת ענק, שהפכה אותה לגדולה ביותר בתחום תעודות הסל (ETF), מה שהיה מנוע הצמיחה המרכזי שלה. ברבעון הראשון של 2024 אושרו לראשונה תעודות סל ספוט על הביטקוין, כעת מחזיקה בלקרוק כמעט 20 מיליארד דולר בנכסים מנוהלים.

פינק משך אליו ביקורת נוקבת מצד פוליטיקאים שטוענים שהחברה מחזיקה בכוח רב מדי כמנהלת כספים של מיליוני משקיעים. הוא ספג אש על שימוש בכוחו כדי לדרבן חברות להביא בחשבון גורמים של סביבה, חברה וממשל תאגידי - אסטרטגיה שזכתה לכינוי "השקעות ESG" - במסיבת העיתונאים שנערכה לאחר פרסום הדוחות הכספיים הוא אמר: "סיפרנו את הסיפור שלנו טוב יותר כדי שאנשים יקחו החלטות מבוססות עובדות, ולא על שקרים ודיס אינפורמציה או פוליטיזציה על ידי אחרים. לצערי, ישנם עוד כאלה שמשקרים באופן קבוע והם ממשיכים לשקר", הוא אמר. 

לאחרונה אף פורסם שקרן הגידור קטנה שמנסה להדיח את המיליארדר בן ה-71 מתפקיד יו"ר בלקרוק - קרן לונדונית בשם בלובל קפיטל דורשת את הדחת פינק מתפקידו כדי להפריד בין תפקיד המנכ"ל ליו"ר, פינק משמש בשניהם. בלקרוק דחתה את ההצעה על הסף תוך שהיא מזכירה שתחת פינק זינקה מניית בלקרוק ב-9,000%.

עונת הדוחות - גם השבוע יהיה מעניין למדי עם דוחות של בנק אוף אמריקה, גולדמן סאקס, מורגן סטנלי, נטפליקס וטאיוואן סמיקונדקטור, יצרנית השבבים הגדולה בעולם. 

2. שוקי האג"ח

שוק איגרות החוב הקונצרניות הגיב אתמול בירידת שערי מדדי התל-בונד המובילים בשיעור ממוצע של כ-0.2%, כשבמסלול צמוד המדד לטווח בינוני-ארוך הגיעו עד כ-0.4%. מגמה מעורבת במדדי התל-גוב, בטווח הקצר ללא שינויים מיוחדים בעוד שלטווח הארוך במסלול הצמוד נרשמו ירידות של 0.6%-0.7%.

קבוצת דלק  השלימה בהצלחה הנפקת איגרות חוב (סדרה לט') לא צמודות בריבית 6.38% (מח"מ 5.8 שנים, דירוג A3) שזכתה לביקושים גבוהים, וגייסה מיליארד שקל. תמורת ההנפקה תשמש בחלקה לביצוע פדיון מוקדם של אגרות חוב סדרה לו' באופן מלא (כ-0.6 מיליארד שקל).

בארה"ב איגרת החוב הממשלתית לעשר שנים טיפסה בשבוע שעבר לכ-4.5% מ-4.37% בתחילתו, וזאת על רקע עליית מדד המחירים לצרכן.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

בשוק המט"ח השקל נסחר בתנודתיות, ובמסחר באופציות על שער הדולר הוא עלה אתמול בבוקר לכ-3.78 שקל ונחלש בהמשך, וכעת שערו נע סביב 3.75 שקל.

כלכלני בנק הפועלים צופים ש"בהינתן שתוצאות המתקפה אינן חמורות באופן יחסי, והפיחות כבר שיקף את סיכון התגובה מאיראן, המגמה בטווח הקצר פחות ברורה. יחד עם זאת, הגירעון התקציבי וסיכוי גבוה להפחתת דירוג עשויים להמשיך ולהחליש את השקל בשבועות הקרובים".

מחירי הנפט האמירו לאחרונה לאחר שמדינות אופ"'ק פלוס הצהירו על קיצוץ בהפקות הנפט שלהן. הצטרפות איראן, אחת ממפיקות הנפט הגדולות בעולם, לתקיפות נגד ישראל הינה בעלת השלכות משמעותיות: "המתיחות מול איראן ובמיצרי הורמוז צפויה להשפיע על שוק הנפט העולמי", מדגיש חן הרצוג, כלכלן ראשי ב-BDO .

לדבריו, חסימת מיצרי הורמוז היא צעד בעל השלכות גורליות לעולם כולו: "דרך מיצרי הורמוז עוברים מדי יום 21 מיליון חביות נפט בשווי 1.8 מיליארד דולר, שהם כ-20% מצריכת הנפט העולמי. הגדלת הסיכון בנתיב שייט קריטי זה יכולה להביא לעליית מחירי הנפט אף מעבר למצב שהיה עם תחילת המלחמה באוקראינה".

ניתוח | מחיר הנפט עלול להגיע למאה דולר לחבית ולתדלק את חששות האינפלציה 

קורבן נוסף של מתקפת אירן הוא הביטקוין - בערב שבת עוד נסחר המטבע הדיגיטלי ב-70,000 אלף דולר אבל בעקבות הידיעות על שיגור הטילים מאירן, צלל המטבע ביותר מ-10% ל-62,000 דולר והתאושש מעט אתמול ל-64,000 דולר. 

4. מאקרו

בישראל יתפרסמו היום מדד המחירים לצרכן לחודש החולף ומספר המשרות הפנויות. ראו תחזית בהמשך. 

בארה"ב צפויים להתפרסם היום נתוני המסחר הקמעונאי של חודש מרץ, בשלישי יתפרסם הייצור התעשייתי והתחלות ואישורי בנייה למרץ, ברביעי צפוי להתפרסם ספר הבז' של הפדרל ריזרב (פד) ובחמישי מספרי דורשי העבודה בשוק האמריקאי.

5. תחזית

מדד המחירים לחודש מרץ, שיתפרסם היום בערב על ידי הלמ"ס, צפוי לרשום עלייה של 0.4%-0.5%. כך על פי קונצנזוס כלכלני המאקרו במשק. 

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מעריכים כי צפוי מדד של 0.5% בחודש מרץ. "אנחנו ממשיכים לחשוש מלחצי אינפלציה. התחזית שלנו עומדת על 3.3% שנה קדימה (בהנחה של יציבות בשער החליפין), הצפי למדד הקרוב עומד על 0.5%". 

כלכלני בנק הפועלים מציינים כי "סיכוני האינפלציה מתגברים - העלינו את התחזית לפני כשבועיים ל- 3.2% ל-12 החודשים הקרובים. מאז השקל פוחת מעט, ושיבושים בהובלה הימית לישראל עשויים להשפיע על מחירי הסחורות. יתכן שחברות תעופה לא יחדשו את הקווים לישראל בתקופה הקרובה, דבר שיקבע את מחירי הטיסות הגבוהים. הגירעון התקציבי מעלה את הסיכויים להעלאות מסים שעשויות להיות אינפלציוניות. האינפלציה מתומחרת בשוק הנגזרים כרגע ברמה של כ-2.8% לשנה בשנתיים הקרובות. אנו צופים אינפלציה גבוהה יותר".

יוני פנינג, אסטרטג ראשי של מזרחי טפחות צופה שהאינפלציה ל-12 הקרובים תעמוד על 2.5% ו-0.5% בחודש מרץ. "עליית מפלס החששות העולמי, על עליית מחירי הנפט שבאה עימה, יחד עם נתוני האינפלציה הגבוהים בארה"ב מתדלקת, בצורה משמעותית, נראטיב של שידור חוזר של גל אינפלציוני דומה לזה של היציאה מהקורונה".

בוול סטריט - למרות סביבת הריבית הגבוהה והעיקשת אנליסטים ממליצים על חברות הטכנלוגיה הגדולות וצופים שהן ישיאו תשואות עודפות. בשבוע שעבר, בעוד המדדים המרכזיים ירדו, תעודת הסל על מניות "שבע המופלאות" Roundhill Magnificent Seven ETF (MAGS) עלתה, וזאת למרות שמדד המחירים לצרכן, שהתפרסם ברביעי, עלה בשיעור גדול מהצפוי והעלה ספקות רבים בקשר להורדת הריבית על ידי הפדרל ריזרב.

אמנם מניות צמיחה רגישות יותר לריבית גבוהה, אבל בוול סטריט חושבים ששבע המופלאות הן חסינות ועמידות לריבית הגבוהה. "לרבות מענקיות הטכנולוגיה יש קופות מזומנים מלאות וחובות נמוכים ולכן הן לא נדרשות לגיוס הון בריביות הגבוהות", אומר מנהל ההשקעות ב- Truist, קיית’ לרנר. 

תזרים המזומנים החופשי של שבע המופלאות (אנבידיה, אפל, אלפאבית, אמזון, מטה, מיקרוסופט וטסלה) עלה ב-100 מיליארד דולר ב-2023, יש להזכיר גם שאמזון נסחרה בחמישי בשיא כל הזמנים, אלפאבאית חצתה לזמן קצר את רף שווי ה-2 טריליון דולר, ואפילו אפל שמדשדשת לאחרונה, זינקה ביום חמישי ביותר מ-4%, היום הכי טוב שלה מאז כשנה.

קמרון דאוסון מ-NewEdge Wealth’s אומר שהמאזנים החזקים של הגדולות הופכות אותן ליציבות, "מניות הטכנולוגיה הגדולות רגישות פחות למספר הורדות הריבית הפוחת ביחס לסקטורים אחרים וכנראה יפגינו ביצועי יתר", אמר לרנר.

"קופות המזומנים הגדולות והכלכלה העמידה משחקות לטובת שבע המופלאות", אומר האסטרטג הראשי של Carson Group, רייאן דטריק, "עד כה, ישנם מעט מאד סימנים לכך שהריביות הגבוהות מאטות את צמיחת הכלכלה או את רווחי החברות". דטריק צופה שהמשך הצמיחה הכלכלית "תציע הזדמנויות עבור הקבוצה, אפילו לאור ההנחה שיהיו פחות הורדות ריבית".

אנליסטים צופים, לפי סקר שנערך בבלומברג, שרווחי החברות הללו יצמחו ב-20% ברבעון הראשון. דן אייבס אנליסט ב-Wedbush צופה שהדוחות הרבעוניים יהוו "זרז חיובי משמעותי".

"אנחנו צופים שענקיות הטכנולוגיה יעלו בעוד 15% השנה, וזאת בנוסף להתחלה החזקה של 2024".