גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף
יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

מלחמת חרבות ברזל טלטלה את המדינה, והשפיעה דרמטית על הכלכלה המקומית. אחד הענפים שתפסו את מרכז תשומת הלב היה ענף הנדל"ן ובפרט בנייה למגורים. אחרי יותר משנה של העלאות ריבית שהכבידו על התחום שתופס 38% מיתרות האשראי הבנקאי, הגיע ה-7 באוקטובר וטרף את הקלפים.

נאמני חברת הנדל"ן שקרסה חושפים: החוב מגיע ליותר ממיליארד שקל 
העסקה שתגדיל את פוטנציאל הנפט של קבוצת דלק ב-100 מיליון חביות 

הושבתה פעילותם של אתרי בנייה ברחבי הארץ כמעט לחלוטין, ונאסרה כניסתם לארץ של עובדי בניין פלסטינים, שתופסים כמעט שליש מכוח העבודה בתחום הבנייה. גם היום כ-100 אלף פועלים מהגדה לא יכולים להיכנס לישראל, ונסיונות של המדינה להביא עובדים זרים במאסות גדולות מהודו ומסין לא נחלו הצלחה עד כה (בסה"כ הגיעו כ-1000 עובדים בלבד).

 

במצב כזה, קל להבין את נבואות החורבן שיצאו מהענף. כך למשל כשבועיים מפרוץ המלחמה טען נשיא התאחדות הקבלנים, ראול סרוגו, כי "אם המצב הזה יימשך (עצירת העבודות באתרי הבנייה, ח"ש) עוד שבוע, נראה קריסה של חברות. יש חברות בלי הכנסות". זאת ועוד: לקראת דיון חירום שערך משרד האוצר בדצמבר האחרון, החריפו ההתרעות מצד בכירים בענף שטענו כי הוא "בסכנת קריסה". וקריאות כאלו נשמעות שוב ושוב גם בשבועות האחרונים. לפני מספר שבועות נערך "כנס חירום להצלת ענף הבנייה, התשתיות והשיפוצים". שם, טען סרוגו כי "הענף נמצא על סך קריסה. תביאו את העובדים הזרים כאן ועכשיו, ומהר, אחרת אנחנו נתמוטט".

אבל בדיקת גלובס את תוצאותיהן של 9 מחברות הבנייה המובילות בישראל (ישראל קנדה, אזורים, אאורה, שיכון ובינוי, פרשקובסקי, אפריקה מגורים, אשדר, קרדן נדל"ן ואקרו) מעלה כי התחזיות על קריסה ענפית רחוקות מלהתממש, הגם שהמכירות בתקופת המלחמה ירדו ביחס לתקופות קודמות.

ברבעון הרביעי של 2023 מכרו אותן חברות בסה"כ 557 דירות - ירידה של 11% ביחס לרבעון השלישי וזאת בתקופה של קיפאון כמעט מוחלט בחלק ניכר מהתקופה. ביחס לנתוני הרבעון האחרון של שנת 2022, אז מכרו אותן חברות 886 דירות, מדובר בירידה של 37%.

לצד זאת, רובן מציינות כי מאז חודש דצמבר, וביתר שאת מתחילת השנה, נרשמת התאוששות במשרדי המכירות וקצב הביקושים לרכישת דירות הולך וגובר. בנוסף, למרות המחסור בפועלים, חלק ניכר מהחברות ציינו בדוחותיהן כי אינן צופות עיכובים במסירת דירות ללקוחות וכי אתרי הבנייה שבו לפעול.

אינדיקציה חיובית נוספת למצבן של חברות הבנייה מגיעה מכיוון המשקיעים בבורסה המקומית. מדד ת"א בנייה, שכולל חברות כמו י.ח דמרי, שיכון ובינוי ואחרות, זינק ב-47% מאז נקודת השפל שרשם בחודש אוקטובר. רק מתחילת השנה הוא רשם עלייה של 17% והוא אחד המצטיינים בבורסה (תשואה יותר מכפולה מזו של מדד הדגל המקומי, ת"א 35). שנה אחורה, הכוללת את הירידות בתקופת המלחמה, מדובר בזינוק של 44% - שני רק למדד ת"א נפט וגז.

"הביקושים חזרו בכל הארץ. האתרים עובדים"

"מה שאנחנו חווים בחודשים האחרונים זו בעצם כניסה של השוק ל'שגרה לצד מלחמה'", אומר מנכ"ל חברת הבנייה אזורים, רון אבידן. "אחרי 7 באוקטובר היו שבועיים גם במשרדי המכירות וגם באתרי הבנייה שהכל קפא. אבל באופן הדרגתי מאז ועד היום, אנחנו חווים התחממות משמעותית של שוק הבנייה למגורים. הביקושים בהחלט חזרו".

איך אתה מסביר את זה?
"צריך לזכור שהשוק נכנס לאיזשהו קיפאון במחצית השנייה של 2022, לאחר שהריבית התחילה לעלות (בעקבות התייקרות המשכנתאות, ח"ש). אחר כך הגיע הניסיון לקדם רפורמה משפטית וכל החששות שנלוו לכך. כך שלמעשה הביקושים היו עצורים, וכמה זמן הם יכולים להישאר ככה במדינה שהאוכלוסייה שלה גדלה ב-2% בשנה?".

התוצאה מבחינת אזורים, שבשליטת הרשי פרידמן, היא שבסיכום שנת 2023 מכרה החברה 395 דירות, מתוכן 90 דירות ברבעון האחרון שבו פרצה המלחמה בעזה. זו אומנם ירידה ביחס לרבעון המקביל אשתקד, אך אבידן מציין כי מתחילת השנה הנוכחית הקצב הואץ: "הביקושים פה והם קיימים כי אנשים צריכים דירות. בנוסף, כיום אנחנו רואים התעניינות חסרת תקדים מחו"ל, בשל תופעות של התנכלות לאוכלוסייה היהודית ברחבי העולם".

אבידן מוסיף כי "ככלל הביקושים התעוררו באתרים שלנו בכל הארץ", ומספר כי אחד הפרויקטים ממוקם בנהריה, הסמוכה לגבול עם לבנון שבו המתיחות הביטחונית גבוהה במיוחד: "קצב מכירת הדירות בנהריה גבוה - מה שמלמד שעדיין מוקדם להעריך אם המלחמה הובילה לשינוי בהעדפות הציבור באשר למיקום שבו הוא רוצה לקנות דירות חדשות".

מה מצב הבנייה באתרים שלכם?
"כל האתרים שלנו עובדים בקצב טוב. זאת, משום שאזורים היא חברה גדולה שמעסיקה קבלני משנה גדולים כמו דניה סיבוס, אלקטרה, אשטרום ועוד. אלה גופים מספיק גדולים שיכולים לנווט וגם לספוג את העלויות העודפות כרגע שנוצרות בגיוס כח אדם. יחד עם זאת, זה לא המצב הענפי. בחברות הקטנות והבינוניות יש ירידה ניכרת בקצב הביצוע (בניית דירות), וחלק מהאתרים עדיין סגורים.

"מתחילת המלחמה, חצי שנה, הביאו רק 1,000 עובדים לארץ. במבחן התוצאה נכון לרגע זה - אין פתרון. אני מקווה שבטווח הבינוני-ארוך יהיה".

אבל למרות המחסור בעובדים, כאמור, נראה שההתאוששות במכירת הדירות בחודשים האחרונים, ניכרת גם בראייה כלל ענפית. מנתוני הכלכלן הראשי במשרד האוצר עולה כי הקבלנים מכרו 3,716 דירות בינואר השנה, זינוק של 46% ביחס לינואר המקביל אשתקד. מתוכן, 2,735 דירות נמכרו בשוק החופשי (שלא באמצעות תוכנית "מחיר למשתכן") עלייה של 36% ביחס לינואר אשתקד ושיא מאז מאי 2022.

עוד ציין הכלכלן הראשי כי "בניגוד לכפי שניתן היה אולי לצפות על רקע מצוקת כוח האדם בענף, לא נרשמה התארכות משמעותית של משך הזמן המקסימלי עד למסירת הדירה בחוזים שנחתמו בחודש ינואר, בהשוואה לחודשים טרם פרוץ המלחמה".

מוכרים מאות דירות מתחילת השנה

אפי שקדי, מנכ"ל ובעל השליטה בחברת הבנייה למגורים אפי קפיטל נדל"ן מתאר גם הוא התאוששות, "ואפילו משמעותית". מכרנו מעל ל-230 דירות מתחילת השנה, כולן בשוק החופשי, ועוד לא סיימנו את הרבעון. אנחנו רואים מגמה דומה גם בשאר החברות הציבוריות".

עם זאת, גם שקדי לא ממעיט בחשיבות מצוקת כוח האדם: "המשמעות היא שהחברות 'רבות' כיום על כל עובד וחברות כח האדם מנצלות את המצב ומעלות את המחירים. אנחנו לא מסתמכים על פועלים מיהודה ושומרון, אבל שום אתר אצלנו לא פועל ב-100% תפוקה. האתרים עובדים בין 70% ל-90% תפוקה כאשר באתרים מעבר לקו הירוק אין בכלל עובדים זרים (מסין), אז הם סגורים לחלוטין. זה נזק ברמה המשקית שהוא משמעותי וגדול".

אז איך אתה מסביר את העלייה במכירות?
"רוכשי הדירות חזרו משום שהם כבר מבינים שהתחלות הבנייה הצטמצמו משמעותית והם מעריכים שהן ימשיכו להצטמצם, ועלויות הבנייה ימשיכו לעלות".

הביקוש לממ"דים תרם למכירות

אחד המקרים הבולטים של מגמת חזרת הקונים הוא זה של ישראל קנדה. ברבעון האחרון של 2023 היא מכרה 182 דירות חדשות, נתון גבוה במיוחד ביחס לענף, וגם ביחס לחברה עצמה ברבעון המקביל אשתקד (מעל 100%), אבל ירידה של 2% בהשוואה לרבעון הקודם. קצב המכירות המואץ במשרדי ישראל קנדה ניכר גם מתחילת השנה הנוכחית, עם מכירות מדווחות של 152 דירות בהיקף כספי של מעל למיליארד שקל.

בדוחות הכספיים של החברה, צוינה גם השפעה לחיוב של המלחמה על תוצאותיה: "העדפת רוכשים לדירות עם ממ"ד תרמה לגידול ברכישת דירות חדשות". המגמה הזו עולה גם מגורמים אחרים בענף.

חברות נוספות מציינות כי בחודשים האחרונים יש שינוי חיובי במגמת המכירות. כך, שיכון ובינוי, שבשליטת נתי סיידוף ובניהולו של תמיר כהן, שמכרה 60 דירות ברבעון האחרון של השנה (ירידה של 61% ביחס לרבעון המקביל ב-2022), ציינה כי "לקראת סוף 2023 חלה התאוששות במכירת דירות". לפי החברה, בחודשים ינואר-פברואר היא מכרה 94 דירות, עלייה של יותר מ-50% ביחס לנתוני הרבעון האחרון של 2023. בנוסף, החברה "לא צופה עיכובים בסיום הקמת הפרויקטים ובמסירת הדירות".

אינדיקציה דומה מתקבלת מחברת אאורה, שבשליטתו ובניהולו של יעקב אטרקצ'י. החברה מדווחת כי אומנם נרשמה האטה בקצב מכירת הדירות ברבעון האחרון של 2023, אך החל מדצמבר "מורגש שיפור וגידול בביקוש". גם אפריקה מגורים מציינת כי מתחילת השנה החדשה "מסתמן גידול משמעותי בכמות העסקאות, בעיקר של דירות חדשות".

דוחות חברת אקרו, הבונה דירות יוקרה בעיקר באזור תל אביב, מתארים "סימנים לשיפור הדרגתי בפעילות" בחודשים האחרונים. החברה מכרה 15 דירות ברבעון האחרון, ירידה של 66% ביחס לרבעון האחרון של שנת 2022. מנכ"ל החברה, זיו יעקובי אמר עם פרסום התוצאות השבוע כי "החל מחודש דצמבר ניכרת התאוששות בביקושים, הנובעת בין היתר משינוי מגמת הריבית והציפייה להמשך ירידתה, לצד הסתגלות המשק למצב הלחימה". ההתאוששות בחודשים הראשונים של 2024 ניכרת גם באקרו, מתחילת השנה מכרה החברה 23 דירות, יותר מאשר ברבעון הרביעי.

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

חמאס: "קיבלנו את ההצעה של ישראל להפסקת אש - נבחן אותה ונעביר את תשובתנו"

היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" ● פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה, המחבל נוטרל ● צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון ● כ-30 שיגורים זוהו לכיוון מרחב החרמון, חלקם יורטו בידי כיפת ברזל. אין נפגעים ● עדכונים שוטפים