OurCrowd מגדילה את השקעותיה בסטארט־אפים שמושפעים מהמלחמה

פלטפורמת ההשקעות השיתופית משקיעה בכ–35 חברות טכנולוגיה שזקוקות לגיוס המשך, והמצב הביטחוני משפיע עליהן • המייסד והמנכ"ל ג'ון מדבד: "תעשיית ההייטק צריכה משקיעים עם אומץ"

צוות Israel Resilience Fund / צילום: Alice Ben-David
צוות Israel Resilience Fund / צילום: Alice Ben-David

אודות "ישראל מתגייסת"

בתוך המציאות הכאוטית נולדו עשרות מיזמים של אזרחים ועסקים פרטיים, הנרתמים למען יושבי הדרום, אנשי כוחות הביטחון והמורל הלאומי בכללותו. גלובס מרכז את היוזמות המרכזיות ופרטי הקשר ונרתם לקשר בין הצדדים להצלחת המיזמים הללו במייל: i-can-help@globes.co.il

האם שנת 2024 תהיה טובה לענף ההייטק יותר מקודמתה? לצד מהלכי פיטורים רחבים, יש גם כאלה המדברים על התאוששות. הגזרה החיובית, פלטפורמת ההשקעות השיתופית OurCrowd מודיעה כי היא מגדילה את התחייבויות ההשקעה בקרן Israel Resilience שבבעלותה מ־8 ל־34 סטארט־אפים.

ישראל מתגייסת | פרויקט Next October של יזהר שי גייס 500 מיזמים להנצחת נופלים 
ישראל מתגייסת | משלחת ישראלית-אמריקאית הגיעה לבית הלורדים כדי לדבר נגד UN Women
ישראל מתגייסת | הפיתוח שפותר את בעיית העומס על מטפלים נפשיים בעקבות המלחמה

מדובר במיזמים שמגיעים משורה ארוכה של ענפים, ובהם אג־טק, פינטק, שירותי בריאות, חומרה ארגונית ותוכנה ארגונית לצד מיזמים העוסקים בשימושי בינה מלאכותית - אשר הושפעו מהמלחמה. ההשפעה יכולה לבוא לידי ביטוי במספר אופנים: מטה החברה פונה, עובדים משרתים במילואים, המימון נפגע או שהחברה מסייעת במאמץ המלחמתי.

על מנת לקבל השקעה, חברות צריכות להראות שהן קיבלו מימון קודם של לפחות מיליון דולר; שיש התאמה בין המוצר שלהן לשוק; ושאחרי המימון יישאר להן כסף לתשעה חודשים לפחות. נקודה נוספת היא שהקרן תספק עד 50% מסבב ההשקעה.

לא מחכים לסוף המלחמה

כחלק מהמהלך, חברות הפורטפוליו גם יקבלו תמיכה עסקית מ־PwC Israel. בין היתר מדובר בסיוע בפיתוח עסקי וגיוס הון בישראל ובחו"ל, קשרים למאגר מנהלים פיננסיים שמחויבים לתמוך בחברות, שירותי מנטורינג ייעודיים ועוד.

"החלטנו לוותר על כל דמי הניהול ודמי ההצלחה, במטרה לחזק עוד יותר את ההחזר הפיננסי של המשקיעים", מספר ג'ון מדבד, מייסד ומנכ"ל OurCrowd. "הקרן עונה על צורך מרכזי בשוק, בכך שהיא יוצרת תמריץ להשקיע בגיוסי המשך (runway extension) שחברות זקוקות להם. מתברר שבממוצע, ההשקעות שבוצעו בקרן מינפו 8 דולרים לכל דולר שהושקע, כך שבסיכום כולל כבר הושקעו יותר מ־100 מיליון דולר בשבועות האחרונים.

"ההצלחה הזו נתנה השראה למשקיעים שלנו לנוע קדימה, ואנחנו מקווים שבשבועות הבאים נוכל להרחיב את מעגל העשייה. מה שהכי מטריד סטארט־אפים בימים אלה הוא הצורך למצוא משקיע מוביל, שמוכן להתייצב ולהגיד 'אני משקיע בחברה הזו עכשיו, ולא מחכה עד שהמלחמה תיגמר והמצב יתבהר'. תעשיית ההייטק צריכה משקיעים עם אומץ".

פלטפורמת OurCrowd נוסדה ב־2013 על ידי מדבד, כגוף השקעות שיתופי, שמנגיש לציבור הרחב את האפשרות להשקיע השקעות הון־סיכון. התחייבויות ההשקעה של הפלטפורמה הן בהיקף של כ־2.3 מיליארד דולר, ומאז הקמתה השקיעה הפלטפורמה ב־440 חברות ו־56 קרנות השקעה, ורשמה 63 אקזיטים לצד שורה של הנפקות.

מתגייסים לעזרה

גלובס מרכז את היוזמות המרכזיות ופרטי הקשר ונרתם לקשר בין הצדדים להצלחת המיזמים הללו במייל: i-can-help@globes.co.il

תנובה

כ-700 עובדי תנובה מכל רחבי הארץ מתנדבים בכ-40 פעילויות במהלך חודש מרץ, בדגש על סיוע לנפגעי אירועי ה-7 באוקטובר ונפגעי מלחמת חרבות ברזל.

בין הפעילויות ההתנדבותיות: אריזת מוצרים למשפחות במצוקה המושפעות ממצב המלחמה בשיתוף ארגון "לתת"; פעילויות למשפחות המילואימניקים בשיתוף מיזם "בית לגדול טוב" והחברה למתנ"סים; אריזת חבילות מזון בשיתוף פתחון לב; וקיום הפסקה פעילה בבית ספר המארח ילדים מפונים מהצפון ומהעוטף.

עובדי מחלבת תל יוסף של תנובה בהתנדבות ב''בית לגדול טוב'' לטובת ילדים מפונים מהצפון והדרום / צילום: דוברות תנובה
 עובדי מחלבת תל יוסף של תנובה בהתנדבות ב''בית לגדול טוב'' לטובת ילדים מפונים מהצפון והדרום / צילום: דוברות תנובה

פארק עתידים תל אביב וכלל ביטוח ופיננסים

שני הגופים הפיקו אירוע פורים לקהל הרחב בפארק עתידים תל אביב, בסימן תמיכה בחיילי צה"ל ובעסקים מצפון ודרום הארץ. לאירוע הוזמנו חיילים מגדוד 450, שלאחרונה איבד ארבעה לוחמים במלחמה, ובנוסף, הדיג'יי שניגן באירוע הוא לוחם שנפצע בעזה והחלים. במקום הוצבו דוכני שף של עסקים מהדרום והצפון, והתקיימה הופעה של הזמר הראל סקעת.

מטה שירות חרבות ברזל

קבוצת הפייסבוק "ברנז'ת מנהלי השירות בישראל", שבה חברים אלפי מנהלים בכירים מרוב ארגוני השירות בארץ, נרתמה לסיוע למשפחות השכולות והקימה את "מטה שירות חרבות ברזל". המטרה: לחולל שינוי יסודי באופן שבו מקבלות המשפחות השכולות פניות מגופים פרטיים, ציבוריים וממשלתיים.

היוזמה נולדה בעקבות פוסט בפייסבוק שהעלתה שרון מלכי אשל, אם שכולה של התצפיתנית רוני אשל מנחל עוז, העוסקת שנים רבות בניהול שירות. בפוסט הציפה מלכי אשל את הקושי הגדול שלה ושל משפחות שכולות נוספות בעת קבלת מכתבים קרים הנוגעים ליקיריהן, והקושי הרב לטפל בנושאים בירוקרטיים ותהליכים מנהלתיים בעת שמצבם הנפשי לא מאפשר זאת.

במסגרת היוזמה הוקמה "סיירת שירות ארצית", שבה חברים נציגים בכירים מחברות שונות. לכל משפחה חובר "קצין תומך שירות", המסייע לה בתהליכים מול ארגונים, ובמקביל, בכ-120 ארגונים מונה נציג שדואג לטפל במשפחה באופן צמוד, אישי, מהיר ורגיש.

כל בעלי התפקידים ביוזמה עוברים הכשרה ייעודית על מנת לספק את המענה המותאם והקשוב, ובמקביל ניתנת למתנדבים מעטפת רגשית על ידי עמותת מחווה. למיזם הצטרפו בהתנדבות חברות כמו שטראוס מים, המספקת את שירותי המשרד האחורי והמענה, חברת קונסיסט המספקת את מערכת התקשורת הכתובה גלסיקס, וחברת בינת תקשורת ומחשבים המספקת את התקשורת הטלפונית.

לפרטים ולפנייה לבקשת סיוע: 0710service.com

מחלבת טרה

צוות ממחלבת טרה, הממוקמת בעיר נתיבות, הגיע בהתנדבות בתחילת השבוע האחרון לבתים שבהם יתגוררו מפונים מקיבוץ עין השלושה, ומילאו את המקררים במגוון ממוצרי המחלבה.

תושבי הקיבוץ פונו מבתיהם לאחר מתקפת ארגון הטרור חמאס ב-7 באוקטובר, כאשר באותה שבת נרצחו ארבעה מחבריהם. לאחר מגורים זמניים באילת, הוחלט כי התושבים יעברו לעיר נתיבות.