עלייתו ונפילתו של נער הפוסטר שרצה להיות טייקון

הוא הפך מדוגמן מצליח לאחד החתמים המובילים בשוק ההון, אבל החליט שהוא לא עוצר שם - ורכש את השליטה בחברת האשראי החוץ־בנקאי גיבוי אחזקות ב־40 מיליון שקל • אבל גם ההיכרות שלו עם השוק לא סייעה לו לזהות את המעילה שבכיריה חשודים בה • איך פספס יהונתן כהן את מה שראו מסביבו? "אמרנו, מה הוא מבין מהחיים שלו בזה? זה עסק שדורש עבודה מלוכלכת"

יהונתן כהן, בעלי ויו''ר גיבוי אחזקות, מייסד פלטפורמת החיתום אינפין, לשעבר מנכ''ל כלל חיתום / עיבוד: אלישע נדב
יהונתן כהן, בעלי ויו''ר גיבוי אחזקות, מייסד פלטפורמת החיתום אינפין, לשעבר מנכ''ל כלל חיתום / עיבוד: אלישע נדב

אמ;לק

יהונתן כהן החזיק בחברת חיתום מצליחה והוביל חברות גדולות להנפקה, תוך שהכניס לכיסו עשרות מיליוני שקלים. אלא שאז, בהצעה שהגיעה ממשפחת פרדו, החליט לחצות את הגבול לצד השני ורכש את השליטה בחברת האשראי החוץ־בנקאי גיבוי אחזקות. את מה שקרה אחר כך הוא לא הצליח לצפות. כך, בחודשים האחרונים, מתגלים בזה אחר זה חשדות לתרמיות ומעילות בחברה שהוא חשב שהכיר כל כך טוב - וכרגע מתמודדת עם סחרור מוחלט. הדס מגן יצאה להבין מה קרה שם והאם שוק ההון עוד נותן לו סיכוי. 

כשיהונתן כהן, החתם שהוביל חלק מההנפקות הכי סקסיות בבורסה התל־אביבית בשנים האחרונות, רכש לפני יותר משנה את השליטה בחברת המימון החוץ־בנקאי גיבוי אחזקות, זו הייתה מעין סגירת מעגל: אחרי הכול הוא החתם שליווה את הנפקת האג"ח הראשונה שלה שנתיים קודם לכן.

היו לו תוכניות מרחיקות לכת לגביה: הוא הזרים לתוכה 30 מיליון שקל בהנפקת זכויות לבעלי המניות ועוד כ־150 מיליון שקל בגיוסי אג"ח, והתכוון לשלש את פעילותה, בין היתר בהסטת ההלוואות שלה לאפיקים בטוחים יותר, כמו נדל"ן. ובאמת, מאז נכנס לגיבוי אחזקות הגיעה החברה להיקף הלוואות לנדל"ן של 30 מיליון שקל. כך, כחצי שנה לאחר שסיכם על רכישתה, השקעתו שיקפה רווח של יותר מ־100% על הנייר: משווי של כ־90 מיליון שקל לשווי של 180 מיליון שקל.

אלא שמאז החברה חווה טלטלה. שורה של ליקויים בהתנהלות, שנחשפו לאחרונה, בהם חשד לכאורה לתרמית של בכיריה - המנכ"ל לשעבר רני קאירי ומנהל הפעילות בצפון אייל רוזן - הצניחו את שווייה ל־23 מיליון שקל בלבד, ורק בחודש האחרון צללה המניה ב־38%. השבוע הודיע כהן למחזיקי האג"ח שגיבוי לא תוכל לעמוד בפירעונות הקרובים. כמו כן, החברה דיווחה כי הגיע אליה מידע שמעלה חשד ממשי למעילה בהיקף של 6 מיליון שקל בסניף הצפוני.

כהן, שבכלל התכוון לנהל את גיבוי מלמעלה, בתפקיד היו"ר, ולהמשיך לנתב את עיקר האנרגיה בפעילות החיתום שלו, שהניבה לו בשנים האחרונות עשרות מיליוני שקלים - מצא עצמו עסוק מבוקר עד לילה במשבר, שגם מחק את השקעתו.

המנכ''ל לשעבר רני קאירי. נסיעות תכופות לחו''ל מסיבות שלא הוסברו / צילום: אתר החברה
 המנכ''ל לשעבר רני קאירי. נסיעות תכופות לחו''ל מסיבות שלא הוסברו / צילום: אתר החברה

אז איך החתם שהיה כל כך בטוח בעצמו הצליח להתרסק ככה? יש מי שמשוכנע שהיה כאן דווקא כישלון ידוע מראש. "תסמונת החתם שרצה להיות טייקון", אומר גורם בשוק ההון, ומוסיף כי בחר להיכנס דווקא לחברה הפועלת בענף בעייתי, "תחום אפרפר שיש לו חוקים משלו".

"יהונתן הוא שחקן שוק הון, והוא חשב אולי שההבנה שלו במימון תעזור לו גם כאן", אומר גורם בשוק. "העניין הוא שזה ממש לא דומה: עסק של מימון חוץ־בנקאי הוא עסק תפעולי לכל דבר, שצריך לדעת להתנהל בו. זה לדעת לגבות, לדעת לחייב", אומר גורם אחר ומתייחס להפסדים הגדולים מאוד שנוצרו בעקבותיה, "זה נדל"ן וזה נדל"ן, אותן אותיות, אבל שפה אחרת". בכל אופן, גורמים שפגשו את כהן בשבועות האחרונים מספרים שהוא מבין היום את הטעות הגדולה.

"בחור רעב ומתוחכם"

כהן הוא לא הראשון שקופץ מעמדת החתם לעמדת בעל השליטה. עשו את זה לפניו צחי סולטן, יו"ר ומבעלי דיסקונט קפיטל חיתום (שמיזגה אליה את כלל חיתום) ומודיעין אנרגיה, ויקיר גבאי, שלפני כ־30 שנה היה מנכ"ל לאומי חיתום וכיום הוא הבעלים של אראונדטאון, אימפריית נדל"ן חובקת עולם.

את המסלול של כהן הוא החל בכלל חיתום, בתחילה כמנהל הנפקות, לאחר מכן כסמנכ"ל ואז כמנכ"ל, תחת סולטן. במסגרת התפקיד הוא גם היה אחראי על הבאתה של ענקית הנדל"ן האמריקאית, רילייטד, לגיוס אג"ח בתל אביב, שהסתכם ב־847 מיליון שקל. זאת לצד ליווי הנפקות של חברות בולטות, כמו חברת הנדל"ן המניב סאמיט, קבוצת אקוויטל (שבשליטת קובי מימון) וכלכלית ירושלים.

ב־2015, בתום שנתיים בלבד כמנכ"ל, החליט לפרוש לעצמאות, והקים את אינפין, פלטפורמת חיתום וייעוץ, עם רו"ח יוסי לוי, שעבד כמנהל הנפקות בכלל חיתום. עזיבתו, עם חלק מלקוחות כלל חיתום, הולידה הסכם שותפות בין הצדדים.

לאינפין שתי זרועות: האחת של חיתום והשנייה של ייעוץ. במסגרת פעילות החיתום עבד כהן עם לקוחות ישראלים (חלקם מימי כלל חיתום), בהם זוהר לוי, שלמה אייזנברג והחברות מצלאווי ופרידנזון. אלא שלא משם בא הכסף הגדול. אותו הסבו לאינפין חברות הנדל"ן המניב מהשוק האמריקאי שגייסו חוב בבורסה הישראלית: סך הכול הובילה החברה עשרות עסקות של חברות וקרנות אמריקאיות שגייסו בישראל 2.7 מיליארד דולר, בהן רילייטד, קורנרסטון, קופרליין ודלשה קפיטל, והניבו לכהן הכנסות של עשרות מיליוני שקלים.

"הוא בחור רעב ומתוחכם, ובחיתום הוא מצא את הנישה של האמריקאיות, ששם שכר הטרחה הרבה יותר גבוה מאשר בהנפקות הישראליות", אומר גורם בשוק. "השיטה הייתה שכל אחד מהחתמים האלה מסתובב בניו יורק, מוצא את החבר'ה שלו ומביא אותם. שם הכסף הגדול".

אלא שלא כולם בשוק מתחברים לסגנון של כהן. יש שטוענים שהוא חתם אגרסיבי, שדוחף את החברות להנפקות בכל מחיר. "מי שאוכל אותה בסוף, כשיש חברה שלא אמורה להיות מונפקת", מסביר גורם בשוק ההון, "הם החברה ומחזיקי האג"ח". ויש מי שלא מסכים. "אם הוא רוצה להשיג עסקה הוא יעשה כל מה שצריך כדי להשיג אותה", אומר עליו גורם אחר, "אבל הוא הוגן ושומר על כללים אתיים".

לכהן היה חשוב לשמור על שמו הטוב ועל היחסים הטובים עם המוסדיים. כך למשל, כשהנפיק את החברה האמריקאית קופרליין, שעוסקת בנדל"ן מניב למגורים, בעל השליטה רצה פדיון מוקדם. חוקית הייתה לו האפשרות, אך בפועל, בשל עיוות שוק, המשמעות הייתה שמחזיקי האג"ח יקבלו פחות מהמחיר שבו רכשו אותן. הם ביקשו מכהן שינסה לדבר על לבו של בעל השליטה, ומשזה סירב, כהן שילם את ההפרש מהכיס שלו. "ליהונתן היה חשוב לשמור על המוניטין שלו", מספר גורם בשוק ההון.

כהן נהג גם לעשות השקעות חוב בחברות. כך למשל נכנס לפוזיציה גדולה באג"ח של חברת סטרווד ווסט, שלימים נקלעה להסדר חוב, והפסיד שם לא מעט. היו לו גם ניסיונות מוצלחים, אך לפני כשנתיים חדל להשקיע. "הוא הרגיש שזה לא הולך יחד", אומר אחד ממקורביו. "אתה צריך לבחור אם אתה סוחר או חתם".

התפלא, אבל לא מעבר

כהן (41) נולד וגדל במושב בית נקופה. לאחר שחרורו מצה"ל למד באוניברסיטה העברית לתואר ראשון בכלכלה ולתואר שני במנהל עסקים. בתחילת חייו הבוגרים גם טיפח קריירה כדוגמן מצליח - הישג שהוא דווקא פחות אוהב לדבר עליו.

במישור האישי ניהל זוגיות בת ארבע שנים עם הדוגמנית הילה נחשון, ויש להם ילדה משותפת. בהמשך נישא להילה מרון, ששימשה לימים כדירקטורית באינפין, ולשניים יש ילד משותף. כיום הוא גרוש ומתגורר ברמת השרון.

כהן וזוגתו לשעבר הילה נחשון בקמפיין ל-H&O, 2010. קריירה שהוא פחות אוהב לדבר עליה / צילום: עידו לביא
 כהן וזוגתו לשעבר הילה נחשון בקמפיין ל-H&O, 2010. קריירה שהוא פחות אוהב לדבר עליה / צילום: עידו לביא

במקביל לקריירת הדוגמנות החל כהן לעבוד בימים ההם בבית ההשקעות אקסלנס, ומשם כאמור עבר לכלל חיתום ולמסלול העצמאי עם אינפין. הדרך שלו עם גיבוי אחזקות התחילה ב־2019, כשאינפין הובילה גיוס אג"ח ציבורי בהיקף של 50 מיליון שקל בחברה.

גיבוי הוקמה בתחילת שנות השמונים בידי גבי פרדו, אביהם של האחים אריאל ואביטל פרדו (מייסדי חברת הפינטק פאגאיה, שהונפקה לאחרונה בנאסד"ק ונסקה לשווי של 16 מיליארד דולר). החברה, שהוכנסה לבורסה דרך עסקת מיזוג עם השלד הבורסאי אולטרה אקוויטי, עוסקת באשראי לחברות ועסקים בתחומי בנייה, תשתיות, מסחר, שירותים, מזון וחקלאות. חלק ניכר מפעילותה הוא ניכיון צ'קים, כלומר מתן הלוואה ללקוחות כנגד צ'ק דחוי בתמורה לעמלה.

בסוף 2019 רכשה אינפין לצד בית ההשקעות מור 10% ממניות גיבוי אחזקות לפי שווי של 76 מיליון שקל. המהלך הקפיץ את המניה ב־460% והחברה הגיעה לשווי של כ־500 מיליון שקל. ברבעון השני של 2021 פנה לכהן אריאל פרדו, באמצעות מתווך, והציע לו לקנות את השליטה בחברה.

ב־10 ביוני 2021 נחתמה העסקה: כהן רכש 62% מגיבוי ב־40 מיליון שקל. תיק ההלוואות של החברה עמד אז על כ־240 מיליון שקל, ובאוגוסט, עת הושלמה העסקה, התיק כבר הגיע לכ־400 מיליון שקל. האם זה עורר שאלות אצל כהן? "הוא התפלא קצת", מעידים בסביבתו, אבל לא מעבר לכך.

אבל הוא עצמו אמר עם כניסתו לחברה, ולאחר בדיקת נאותות שביצע, כי גיבוי היא "חברת המימון החוץ־בנקאי עם הפלטפורמה הבריאה ביותר מבחינת צוות, איכות החיתום, ציות להוראות רגולטור ומערכות היחסים מול מערכת הבנקאות".

לימים תישאל השאלה מה קרה כאן בעצם. דווקא כהן, ש"בתור אנליסט הוא מצוין ומציף הרבה מידע", כפי שיודעים לספר אנשים שעבדו מולו, כשל במה שנוגע לו עצמו, ורכש את השליטה בגיבוי בלי לרדת יותר מדי לקרביים שלה, כפי שזה נראה. "כנראה", מעריך אחד מהגורמים הללו, "הוא מבין יותר במספרים מאשר באנשים".

 

"מאפיינים של תרמית"

הכניסה של כהן לגיבוי הרימה גבות בשוק ההון, קודם כל מעצם הכניסה של החתם המוכר לעמדה של בעל שליטה בחברה. "החתמים סוחבים איתם תסכול", אומר גורם בכיר בשוק ההון, "הם סוג של אנשי מכירות, שצריכים לללכת למשקיעים כל הזמן ולמכור סחורה. הם תמיד מאחורי הקלעים, אף פעם לא בפרונט, וכמעט לכולם יש שאיפות להתפתח מעבר לזה. כמעט כל חתם השקיע במשהו. אני מניח שצחי סולטן, שהתחיל בחיתום ועבר לעולם הריאלי, היה המודל שלו, או יקיר גבאי. אתה נושא עיניים לאלה שהצליחו, אבל מה עם כל השאר?".

הדבר השני שהפתיע את שוק ההון במעבר של כהן הוא הבחירה דווקא בחברת מימון חוץ־בנקאי. "כל העסקים האלה של האשראי החוץ־בנקאי הם עסקים סופר־פרוצים. אתה לא ממש יודע באיזו איכות הם, אלא אם כן אתה מכיר אותם מבפנים. כשהוא קנה את זה, אמרנו אחד לשני: מה הוא מבין מהחיים שלו בזה? מה לו ולזה? זה עסק שדורש קצת עבודה מלוכלכת".

השוק צקצק בלשונו, אך כהן חדור המטרה נכנס לעניינים עם הרבה מרץ. הוא מינה מנהל סיכונים ובאמצעותו החל לדרוש מידע, נתונים ותשובות לשאלות. אלא שדי מהר נתקל בתשובות מתחמקות, חוסר מענה ומשיכת זמן. מעבר לחוסר המידע היו נסיעות תכופות לחו"ל של קאירי ורוזן, שלא היה ברור מה הצורך שלהן.

בנובמבר האחרון, בעקבות הקושי לדלות מידע, פיטר כהן את קאירי ומינה במקומו את דודו טל, שהיה סמנכ"ל בפרידנזון. טל, שנכנס לתפקיד בפברואר, קיבל הנחיה מכהן להפוך כל אבן ולחדד נהלים, וגילה מציאות בעייתית: "הייתה חשיפה גדולה מדי למושכים מסוימים, ביטחונות שאינם מספקים, שמאויות לא רציניות (שניתנו לעסקים שקיבלו הלוואות - ה"מ)", אומר גורם הבקי בנושא.

אלא שהמקור לרוב הצרות של גיבוי, כך גם נודע בהמשך מדוח בודק חיצוני שמונה לחברה, הוא הסניף הצפוני, שבו התנהלה כמעט 70% מהפעילות, ובראשו עמד אייל רוזן. בסניף התגלו אי־סדרים חמורים, שנבחנים בימים אלה, אבל כהן התקשה לראות את זה. "אייל הוא איש מאוד כריזמטי", מספר גורם המכיר את הנפשות, "איש עם יכולות גבייה גבוהות. מעבר לזה, בגלל שחלק גדול מהפעילות התנהל בסניף הצפון, יהונתן היה תלוי בו". בחלוף הימים וככל שכהן דרש תשובות, אומרים גורמים בסביבת החברה, בצבצה אישיות אחרת של רוזן, עד כדי שאיים כי "ישבור את הגלגל", מונח בענף האשראי החוץ־בנקאי שמשמעו הפסקת מימון לקוחות.

מנהל הפעילות בצפון אייל רוזן. חשד למעילה בהיקף של 6 מיליון שקל / צילום: אתר החברה
 מנהל הפעילות בצפון אייל רוזן. חשד למעילה בהיקף של 6 מיליון שקל / צילום: אתר החברה

רמת המתיחות בחברה הלכה וגדלה, ולפני חודשיים דווח על התפטרותה של קצינת הציות והיועצת המשפטית ג'ולי שאמה (אחותו של כרמל שאמה הכהן, ראש עיריית רמת גן). הדיווח היה לקוני ויבש, אך על רקע כל האירועים האחרונים ללא ספק מעורר שאלות.

למרות הכול קיווה כהן כי החברה רק מתמודדת עם בעיית אשראי, אך הממצאים האחרים הלכו והצטברו, עד שבשבועות האחרונים חשפה גיבוי ממצאים בעייתיים: רוזן נטל הלוואות בסכום של 2.5 מיליון שקל מהחברה באמצעות עסקה סיבובית עם לקוחות, ללא ידיעת ההנהלה ומבלי שהתקבלו האישורים הנדרשים, וכן שתי הלוואות נוספות, בהיקף של 2.2 מיליון שקל, שניתנו למקורביו, בהם אביו, גם כן מבלי שניתנו לכך האישורים המתאימים. בתגובה לנתונים טען רוזן בפני החברה שכל הפעולות נעשו בידיעתו ואישורו של כהן.

מטעם כהן נמסר לגלובס בנוגע לכך: "אין להתפלא כי מר רוזן במצוקתו, ועת נתפס בקלקלתו עם מנכ"ל החברה בעבר קאירי, מנסה לזרוק את האחריות ממנו לאחרים. הדברים נבדקו, ולא נמצא בדל ראיה לטענותיו הקלושות והמשונות של רוזן".

הגילויים הללו חייבו בחינה מעמיקה יותר, ולפני כחודשיים הודיעה גיבוי על מינוי רואה חשבון חיצוני, רו"ח עופר אלקלעי, כבודק לחברה. בדוח שפרסם בשבוע שעבר הוא קובע: האירועים "בעלי מאפיינים של תרמית". במקביל פשטה המשטרה על הסניף הצפוני של החברה במזרע בעקבות תלונה שהגיש כהן במשטרה. אנשים המקורבים לפרשה יודעים לספר כי החברה נכנסה לסחרור דרמטי: "כל דירקטור הצטייד בשלושה יועצים, והתחושה היא שהמושכות בעצם נלקחו מיהונתן".

אלקלעי קובע בדוח בדוח כי התנהלות הסניף הצפוני בראשותו של רוזן הייתה חריגה, וכללה "גידול חד באשראי שניתן ללקוחות בעייתיים, מה שיביא למחיקת חובות של עשרות מיליוני שקלים מתיק האשראי של החברה. זאת תוך גלגול חובות, ביצוע פעולות חריגות והתעלמות מרמת הסיכון והאפשרות להיווצרות חובות אבודים בתיקים אלה".

אלקלעי הוסיף: "לא מדובר בטעות בשיקול הדעת של מר רוזן במתן אשראי נקודתי או בסיבוך לא צפוי של כמה לקוחות, אלא בתהליך סדור ומובנה. מדובר בתבנית שחוזרת על עצמה, בתהליך מתוכנן מראש" .

מהדוח עולה כי היקף הפעילות בסניף הצפוני גדל כמעט פי ארבעה - מכ־94 מיליון שקל ברבעון הרביעי של 2020 לשיא של 348 מיליון ברבעון המקביל ב־2021, וזאת בשעה שביתר פעילות החברה חל קיטון.

עוד הוא מצא כי שיעור עסקאות הסולו (מתן אשראי ללקוח המגובות בביטחונות שלו בלבד), המתאפיינות בסיכון אשראי גבוה במיוחד, מתוך כלל פעילות סניף הצפון גדל כמעט פי ארבעה בין הרבעון הראשון של 2021 ועד הרבעון השני השנה. זאת בשעה ששיעור עסקאות הסולו מכלל הפעילות בחברה ירד ב־8%.

עוד נמצא כי שיעור ההמחאות החוזרות מכל הפעילות בסניף הצפון עלה פי 50 מהרבעון הרביעי של 2020 עד הרבעון הראשון השנה.

"אוכל את עצמו"

בימים האחרונים כהן נתון כל כולו בסחרור שגיבוי נכנסה אליו. אנשים שפגשו בו לאחרונה יודעים לספר על עייפות גדולה ומצב רוח ירוד, אך בצד זה נחישות מצדו לעשות כל מה שאפשר כדי להתגבר על האירוע. "בתרחישים הכי פרועים שלו", אומר גורם המכיר את הפרשה, "הוא לא דמיין שיגיע לכאלה סרטים. התחושה שלי היא שהוא ממש קורבן של האירוע. הוא נכנס למקום שנראה לו די בטוח, בדיעבד ברור שזו הייתה טעות גדולה, אבל ברגע האמת לא היה אפשר לזהות את הדברים".

"חלק גדול מהכסף שיהונתן הרוויח בעבודה קשה לאורך השנים הוא שם בחברה הזאת", מספרים מקורבים. "רק אחרי שנכנס, הוא הבין בעצם כמה הוא לא בקי בתחום הזה. הוא אוכל את עצמו על זה, אבל כרגע הוא צריך להתמודד עם האירועים ולקבל החלטות משמעותיות. מובן שכל הדיווחים פוגעים בחברה, אבל כששמים את שתי האופציות - לדווח או להימנע - זו מול זו, ברור שהיה הכרח לדווח".

כהן מבין, מן הסתם, שההתנהלות שלו בפרשה מול מחזיקי האג"ח של גיבוי תשליך על המשך יחסיו עם המוסדיים, שמולם הוא עובד גם בפעילות החיתום שלו. עם זאת, נכון לעכשיו שום לקוח בפעילות החיתום לא הביע כוונה לעזוב את אינפין בעקבות האירועים, ובשוק מעריכים שזה גם לא יקרה: "המוסדיים חכמים, הם לא בשוק מאתמול, והם רואים שיש כאן אירוע של תרמית שקשה מאוד לעלות עליו. הם גם רואים שיהונתן עושה הכול כדי למצות את הדין עם מי שעשו את הדברים".

"יש כאן משקיעים, מנהלי כספי ציבור, מחזיקים באג"ח, מנהלי קרנות נאמנות", אומר גורם אחר בשוק. "הוא לא יכול להרשות לעצמו להגיע לדיפולט (כלומר שלא יקבלו את הכסף חזרה - ה"מ), כי אם המוסדיים ירגישו שהוא דפק אותם, נגמר הסיפור, ולכן הוא בסיטואציה עדינה. אם הוא רוצה להשתקם ורוצה שאינפין תחזור למסלול, הוא חייב לעשות את זה כמו שצריך. הוא צריך לנהל את הדבר הזה. אין כאן חוב גדול מדי, יש כאן התאוששות והוא יכול לנהל את זה, לעבוד קשה ולבנות את עצמו מחדש. יש אנשי עסקים שעברו משברים כאלה והתגברו. יהיה לו קשה אבל הוא יכול לצאת מזה".

האם כהן יצטרך להכניס יד לכיס? בשוק ההון מעריכים כי אחרי האירועים בגיבוי כהן ממילא מחק את רוב ההשקעה שלו, כך שלא בטוח שיש כל כך ממה לתת. "הוא שם הרבה מאוד כסף כשרכש את השליטה", אומר מקורב. "אין לו יותר מדי לשים. הוא די איבד את הכסף הזה".

מטעמו של אייל רוזן נמסר: "כל פעולותיו היו כשורה. רוזן הגיע לכל פגישה שזומן אליה ודרש פעם אחר פעם שיוצגו לו שאלות או טיוטת דוח לפני פרסומה, אך החברה בחרה שלא לעשות כן. כבר מעיון ראשוני בדוח עולה כי הבודק הרכיב לעצמו תמונת דברים עובדתית מוטעית שעל בסיסה גם הגיע למסקנות מוטעות. גם חקירת המשטרה הסתיימה בלא כלום".

רו"ח עופר אלקלעי מסר בנוגע לטענות רוזן: "משרדי מונה לצורך בדיקת חשדות לאי־סדרים הקשורים בסניף צפון והשקיע מאות שעות עבודה בניתוח חומרים ושיחות עם לקוחות ומושכי צ'קים. התמונה שהתבררה עגומה ופורטה בדוח המדבר בעד עצמו, מבחינת כל המוסיף גורע".

מטעם רני קאירי נמסר על ידי עו"ד דרור מתתיהו: "מר קאירי התנהל מאז ומתמיד בהתאם לדין. הוא לא זומן לחקירה ואין בכוונתו להתייחס בשלב זה לטענות מופרכות בעניינו, שנשמעות מפי גורמים אינטרסנטיים".

יהונתן כהן (41)

אישי: גרוש + 2 (מנישואים שונים), גר ברמת השרון
מקצועי: בעלי ויו"ר גיבוי אחזקות, מייסד פלטפורמת החיתום אינפין, לשעבר מנכ"ל כלל חיתום
עוד משהו: ניהל קריירת דוגמנות וזוגיות עם הילה נחשון