3 מנות בראנץ' מושלמות שלא תאמינו שהן כשרות לפסח

כך תיפטרו מעודפי המצות שנשארו בסוף החג, וגם תכינו מנות קלות ומהירות שילדים אוהבים - ואפילו תסגרו פינה של עוד ארוחת בוקר מאוחרת בחול המועד

בראוניז כשרים לפסח / צילום: Shutterstock
בראוניז כשרים לפסח / צילום: Shutterstock

חול המועד, ובפרט סופי השבוע שלו, הם זמן עתיר ארוחות משפחתיות. עם בוא ארוחות הבוקר של שישי ושבת - ולטובת מי שמאס במציות, במצות עם שוקולד וכל מה שביניהם: מתכונים לא שגרתיים וכשרים לפסח לכל המשפחה, שגם ילדים אוהבים.

אגרול מצות

מה עושים עם כל המצות, שנייה לפני סוף החג? אופציה יחסית קלה היא אגרולים, או יותר נכון: סוג של ספרינג-רול מצה. אחלה דרך להכניס קצת ירקות בין כל פחמימות החג. שימו לב: לצורך הכנת המתכון כדאי להשתמש בפורס ירקות (מנדולינה)

מרכיבים ל-4-6 סועדים:
8-12 מצות - 2 מצות לסועד
2-3 ביצים
שמן לטיגון

למילוי:
1 בצל, קצוץ דק-דק
1 כוס כרוב קצוץ דק
2 גזרים קלופים ומגוררים
1 פלפל אדום, מנוקה מהליבה וקצוץ לגפרורים דקים
1 חבילת נבטים עבים - לא חובה
2 שיני שום כתושות
1 כף סויה - לא חובה
שמן לטיגון, לא משנה מאיזו עדה

הכנה: טובלים את המצות זו אחר זו בקערה מלאה במים למשך כמה שניות (עד 10). מעבירים, מכוסה במגבת למקרר לכחצי שעה.
בינתיים מכינים את המילוי: יוצקים שמן לסיר גדול, רצוי סוטאז'. מטגנים את הבצל עד לשקיפות והזהבה קלה על אש בינונית. מוסיפים שום כתוש, גזרים ופלפלים, מערבבים ומטגנים 5 דקות.
מוסיפים לבסוף את הכרוב הנבטים ואת הסויה. מערבבים היטב, מנמיכים אש ומניחים לכל זה להתרכך בסיר 10 דקות תוך ערבוב.

מניחים לתערובת להתקרר רבע שעה בטמפרטורת החדר לפחות ועד שחמימה-פושרת.
מוציאים את המצות מהמקרר. מסדרים כף גדושה של התערובת במרכז כל מצה. סוגרים את הקצוות משני צדדים ומגלגלים מצד אחד, כך שמתקבל גליל סגור.
טורפים את הביצים בקערת ערבוב יחד עם פלפל ומלח. טובלים את הספרינג רולים בבלילה.

מחממים שמן לטיגון (יחסית בנדיבות, יותר כמו לשניצל ופחות כמו חביתה). מטגנים ספרינג רול 2-3 דקות מצד אחד על חום בינוני והופכים בזהירות לטיגון של 1-2 דקות מצדו השני. מגישים לצד רוטב צ'ילי מתוק או סויה.

מיני פנקייק בננות כשר לפסח

בשתי מילים: מפתיע ושווה.

מיני פנקייק בננות כשר לפסח / צילום: Shutterstock
 מיני פנקייק בננות כשר לפסח / צילום: Shutterstock

מרכיבים ל-4-6 סועדים:
4 בננות בשלות
2 ביצים
3 כפות גבינת שמנת
2 תמרים מגולענים וקצוצים דק (אפשר להחליף ב-3 כפות ממרח תמרים)
1/8 כוס סוכר (אפשר להחליף חצי מהכמות באבקת סוכר, לאקסטרה אווריריות)
חמאה לטיגון - בנדיבות

להגשה (לא חובה):

רוטב מייפל, אבקת סוכר, פרוסות תותים

הכנה: מועכים את הבננות עד לקבלת מחית אחידה ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מעבירים למקרר, במידה ויש זמן, לכשעה לצורך התגבשות.

הגשה: ממיסים חמאה במחבת נון-סטיק. מעבירים כף נדיבה של בלילה למחבת ומטגנים על אש נמוכה עד להתגבשות והזהבה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה תוך שמוסיפים למחבת לפי הצורך חמאה. מעטרים באבקת סוכר ורוטב מייפל בהגשה.

בראוניז כשרים לפסח

ללכת עם ולהרגיש בלי: משהו מתוק לאורחים או בתום הארוחה, שמכינים בקלי קלות. קינוח כשר לפסח שמרגיש טעים באופן כמעט חשוד.

מרכיבים (לתבנית מלבנית בינונית):
1 חבילה גדולה חמאה (200 גרם)
2 חבילות שוקולד מריר (200 גרם), שבור לחתיכות בינונית-קטנות
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כוס סוכר (אפשר כוס ורבע אם מעדיפים יותר מתוק)
4 ביצים גדולות או 5 בינוניות
2/3 כוס קמח תופח של פסח (100 גרם)
1 כף מחוקה אבקת אפייה (8-10 גרם)
1 כף קואנטרו - לא חובה, ולמי שאוהב טעם תפוזי עדין בעוגות שוקולד (אני!)

לעיטור (לא חובה):
קוקוס, אבקת קקאו

הכנה: יוצקים שמנת מתוקה ומוסיפים חצי מכמות החמאה והשוקולד. ממיסים על אש בינונית נמוכה תוך ערבוב בלי להביא לרתיחה חזקה. מורידים מהאש, מוסיפים ליקר ואת שאר החמאה תוך שמערבבים היטב.

מניחים לתערובת להגיע לטמפרטורה חמימה-פושרת במשך כרבע שעה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים היטב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת הומוגנית.

יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 26-28 דקות או עוד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים לעוגה להתגבש בטמפרטורת החדר במשך חצי שעה לפחות.
הגשה: חותכים לריבועים ומעטרים במידת הרצון בקקאו או בקוקוס. אפשר להעביר למנז'טים אם רוצים להרגיש חגיגיים.