כרמית תקבל מהמדינה הקצאה לקרקע בצפון ב-8 מ' ש'

ל"גלובס" נודע כי המפעל יעבור ממרכז הארץ לאזור התעשייה ציפורית בנצרת, שמוגדר כאזור עדיפות לאומית א' • בעקבות המעבר, החברה בוחנת אפשרות לקבלת מענקים במסגרת החוק לעידוד השקעות הון, בנוסף להטבות מס משמעותיות שהיא צפויה לקבל

משרד הכלכלה והתעשייה, בראשות השר אלי כהן, אישר הקצאת 25 דונם ליצרנית ויבואנית הממתקים והחטיפים כרמית, כך שתהיה זכאית להקצאת קרקע בסכום של כ-8.2 מיליון שקל עבור פיתוח התשתיות שלה - כך נודע ל"גלובס".

אם התוכנית תממש, המפעל צפוי לעבור ממרכז הארץ לאזור התעשייה ציפורית שבנצרת (אזור עדיפות לאומית א'), להעתיק אליו את כל פעילותו ולהעסיק כ-150 עובדים. המפעל אף צפוי להרחיב את פעילותו בעתיד. מפעל כרמית, המייצר שוקולד, סוכריות ודברי מאפה, ממוקם כיום בראשון-לציון בשטח של כ-16 דונם, לצד המטה שבו יושבת הנהלת החברה בראשות מתניה שוורץ. המעבר המדובר צפוי להתבצע בתוך 3-4 שנים.

נציין, כי האישור להקצאת הקרקע למפעל ניתן בעקבות המלצת המינהל לרשות מקרקעי ישראל על הקצאת קרקע בפטור ממכרז, כאשר גביית עלויות הפיתוח מושתות על היזמים ובמקרים מסוימים מסובסדות על-ידי משרד הכלכלה.

בנוסף פועלת החברה גם לבדיקת זכאות למענקים מהרשות להשקעות במסגרת החוק לעידוד השקעות הון. ההשקעה במעבר של כרמית לצפון, לפי ההערכות, צפויה להסתכם בעלות כוללת של כ-80 מיליון שקל.

חוק עידוד השקעות הון, נזכיר, נותן הטבות לתעשיינים יצואנים (המייצאים לפחות 25% ממחזור המכירות): עד 20% מענקים על השקעות הוניות כמו הקמת מבנה, מכונות, קווי ייצור וכו'. כך שבנוסף להקצאת הקרקע כרמית עשויה לקבל מהמדינה מענקים בשווי של עד 20% מההשקעות ההוניות שתבצע. בנוסף, החברה תהיה זכאית להטבות מפליגות יותר גם במיסוי: חברות יצואניות (מעל 25% מהמחזור) שנמצאות באזור עדיפות לאומית א', זכאיות למס מופחת של 7.5% בלבד. בנוסף זכאיות החברות להטבות גם במשיכת דיבידנד (תשלום של 20% במקום 30%).

ההתייעלות עשויה לאפשר הורדת מחירים 

מפעל כרמית הוא מפעל גדול הפונה לשווקים רבים, בהם העולם החרדי על הכשריו, ומעברו לאזור התעשייה נצרת צפוי להוזיל את העלויות השוטפות של המפעל וההתייעלות אף עשויה לאפשר הורדת מחירים.

במהלך זה מפעל כרמית החדש מצטרף לאזור תעשייה בצפון שבו פועלות כבר היום חברות שטראוס עלית בנצרת, מפעל מנעמים ומפעל השחר העולה בחיפה, ברמן שוקולד ועוגיות בקריית ביאליק ועוד.

כרמית מייצרת דברי מתיקה מאז 1974 ונסחרת בבורסה בתל-אביב משנת 1993. בעל השליטה בחברה הוא לני סאקסטין, אשר מחזיק ב-49% ממניותיה (מהונה המונפק ומזכויות ההצבעה), והיא מעסיקה כ-160 עובדים. את המותג כרמית היא רכשה מחברת אסם ב-1996, והיא נקראת בשם זה מאז שנת 1999. החל מ-2016 החלה כרמית לפעול בשוק הצרכני המקומי והשוק הסיטונאי, עם מערך מכירות פנימי ועצמאי שהקימה ובאמצעות מפיץ לוגיסטי.

כרמית פועלת בשלושה תחומי פעילות מרכזיים: תחום השוקולד, תחום הסוכריות והמרשמלו ותחום המאפה. כשליש מהייצור של החברה מיועד לשוק המקומי, שליש לתעשייה וכשליש נוסף ליצוא למדינות שונות, בהן בריטניה וארה"ב. בנוסף פועלת כרמית בתחום היבוא (כ-10 מיליון שקל מהמכירות), ובמסגרתו החלה באחרונה לייבא מוצרים שונים בהם פריכיות, קרקרים ועוגיות.

את שנת 2017 סיימה כרמית עם היקף מכירות של 142 מיליון שקל, כשבשורה התחתונה רשמה החברה רווח נקי של כ-4.9 מיליון שקל, לעומת רווח נמוך יותר בהיקף של כ-806 אלף שקל ב-2016 ורווח של כ-2.8 מיליון שקל ב-2015.