גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפרקליטות דורשת 7-11 שנות מאסר ליד-ימינה של קירשנבאום

דאוד גודובסקי, לשעבר מנהל אגף הארגון של מפלגת ישראל ביתנו, הורשע בהסדר טיעון בשורת עבירות שוחד ● התובע בטיעונים לעונש: "כתב האישום מגולל מעשה שחיתות מהחמורים והמסוכנים שנתקלנו בהם" ● דרישת הפרקליטות מלמדת על הצפוי לפאינה קירשנבאום אם וכאשר תורשע

פאינה קירשנבאום / צילום: שלומי יוסף
פאינה קירשנבאום / צילום: שלומי יוסף

"כתב האישום מגולל מעשה שחיתות מהחמורים והמסוכנים שנתקלנו בהם, הנאשם שימש בתפקיד בכיר במפלגת ישראל ביתנו והיה כפוף ישירות לפאינה קירשנבאום. על-פי עובדות כתב האישום, הנאשם היה אמון על נושאים מהותיים במפלגה, לרבות הקשר בין מטה המפלגה לאנשי השטח" - כך תיאר היום (ד') עו"ד יונתן קרמר מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה את מעשיו של דואד גודובסקי במסגרת שלב הטיעונים לעונש. פרקליטות המדינה מבקשת להשית על גודובסקי עונש של בין 7-11.5 שנות מאסר בפועל בגין הרשעתו בפרשה. 

גודובסקי, מי שהיה מנהל אגף הארגון של מפלגת ישראל ביתנו ונחשב ליד-ימינה של פאינה קירשנבאום, שכיהנה כמזכ"לית המפלגה, כבר הורשע במסגרת הסדר טיעון אליו הגיע עם הפרקליטות, במסגרתו הודה במספר עבירות שוחד והלבנת הון, אך הצדדים השאירו את שאלת העונש לשיקול-דעתו של בית המשפט.

"הנאשם הורשע ב-4 עבירות של לקיחת שוחד, שתי עבירות של בקשת שוחד ו-3 עבירות של הלבנת כספי השוחד. העבירות נעברו במסגרת 3 פרשות שונות", ציין עו"ד קרמר, ובהמשך הוסיף כי "היקף כספי השוחד שביקש והסכומים שקיבל בפועל הנאשם, מגיעים לסכום של יותר מ-1.2 מיליון שקל".  

דאוד גודובסקי / צילום: שלומי יוסף

הפרקליטות ביקשה מהשופט לוי להחמיר בעונשו של גודובסקי, תוך הסתמכות על החמרת הענישה לעברייני שוחד שנקבעה בחוק העונשין לפני מספר שנים וכן במגמה של פסיקות בית המשפט העליון להחמיר עם עבריינים מסוג זה. לשיטת הפרקליטות, "המחוקק ראה לנגד עיניו לוקח שוחד בעל מאפיינים כמו אלה של הנאשם", כאשר החליט להחמיר את העונש למורשעים בעבירה זו.

העונשים שמבקשת הפרקליטות לגזור על גודובסקי הם: 12-28 חודשי מאסר בגין פרשת המופעים, 12-24 חודשי מאסר בגין פרשת התאחדות התעשיינים, 4-7 שנות מאסר בגין פרשת עמותת איילים וכן עונש מאסר נוסף וקנס משמעותי בגין עבירות הלבנת ההון. בסך-הכול, כאמור, מבקשת הפרקליטות להשית על גודובסקי עונש מאסר של בין 7 ל-11.5 שנה, כאשר היא הדגישה שהיא מבקשת שעונשי המאסר בגין הפרשות השונות יוטלו על הנאשם לריצוי במצטבר, ולא באופן חופף.

העונש אותו מבקשת הפרקליטות להשית על גודובסקי מתחשב בשיקולים לטובתו של גודובסקי, לרבות העובדה שהודה במסגרת הסדר טיעון, ולכן חסך זמן רב של ניהול ההליך בעניינו; וכן הסדר הטיעון עצמו, שכלל מחיקה של חלק מהאישומים שיוחסו לו.

מדרישה זו של הפרקליטות, ובמיוחד מגזר הדין שיגזור בסופו של דבר השופט לוי על גודובסקי, ניתן יהיה ללמוד על הצפוי לקירשנבאום אם וכאשר תורשע בעבירות המיוחסות לה. 

קשר הדוק עם קירשנבאום

עו"ד קרמר הדגיש במספר הזדמנויות את הקשר ההדוק בין גודובסקי למזכ"לית המפלגה, פאינה קירשנבאום, בעת ביצוע העבירות המיוחסות לו. זאת, כאמור, על-מנת "להכין את הקרקע" להרשעה העתידית של קירשנבאום, אליה חותרים בתביעה: "חשוב לציין שחברת הכנסת קירשנבאום נהגה להיוועץ בו לעתים תכופות, היו ביניהם יחסי אמון וקשרי עבודה הדוקים. לנאשם הייתה השפעה רבה על הנעשה במפלגה... התפקיד הציבורי של הנאשם במפלגה והקשר הקרוב שלו למזכ"לית המפלגה נתנו לו כוח רב, הוא היה במקרים רבים הפנים של המפלגה מול גורמי השטח של המפלגה, הוא היה שער הכניסה למפלגה". 

עוד ביקשו בפרקליטות להדגיש את השיטתיות ואת ריבוי המעשים המושחתים בהם הודה גודובסקי: "לא מדובר במעידה חד-פעמית או באירועים ספורים, אלא במסכת ארוכה של מעשי עבירה שנפרסה לאורך שנים. מדובר בלמעלה מ-10 הזדמנויות שונות בהן הנאשם ביקש או קיבל שוחד. מאפיין נוסף הוא השיטתיות: כתב האישום מגלה תמונה קשה לפיה הנאשם ניצל, צוותא חדא עם קירשנבאום, באופן שיטתי, את תפקידו הציבורי כדי לבקש ולקבל שוחד".

בנוגע ליחסים של גודובסקי וקירשנבאום עם עמותות שונות, אשר הוצגו במסגרת כתבי האישום כיחסים שוחדיים, ציין עו"ד קרמר כי "אחת התופעות המצערות שהתגלו בפרשה היא שראשי עמותות שרצו לעשות טוב למען החברה, הושחתו על-ידי הנאשם", ובהמשך הוסיף כי הדרישות שהעמיד גודובסקי בפני אותם ראשי עמותות היו "בעלות מאפיינים של סחיטה".

אשתו של גודובסקי: "אני לא יכולה לתאר מצב שהוא יישלח למאסר"

"אני לא יכולה לתאר אפילו מצב שהוא יישלח למאסר, אני צריכה את העזרה שלו, הוא מחזיק את המשפחה" - כך העידה היום ליאורה גודובסקי, אשתו של דאוד גודובסקי, במסגרת שלב עדויות האופי בטיעונים לעונש.

בנו הצעיר של גודובסקי, וולטר, לוחם בנחל, הגיע אף הוא להעיד, סיפר על אביו כאדם "דואג ומשקיע" והוסיף כי גודובסקי "נורא חכם, לקחתי ממנו הרבה מבחינת מוסר עבודה, ושגם כשקשה ממשיכים".

נזכיר כי גודובסקי, המיוצג על-ידי עורכי הדין מאור ברדיצ'בסקי ולירן זילברמן מטעם הסנגוריה הציבורית, נאבק על-מנת שהשופט ירון לוי, השומע את ההוכחות בפרשת ישראל ביתנו, לא יהיה השופט שיגזור את עונשו. לאחר שלוי דחה את בקשת הסנגורים להעביר את שמיעת הטיעונים לעונש לשופט אחר, הגיש גודובסקי בקשה לפסול את לוי מגזירת עונשו, לרבות ערעור שהוגש לבית המשפט העליון ונדחה לאחרונה.

בבקשת הערעור נכתב כי "מאז הודאתו של המערער בכתב האישום המתוקן, ממשיכים להעיד העדים הרלוונטיים לאישומים המיוחסים לו, הם מעידים עובדות, בית המשפט שואל אותם בעצמו שאלות בנוגע למערער, והמערער איננו מיוצג, איננו יכול להתמודד עם הדברים, באופן שלא מאפשר, להשקפת המערער, כי בית המשפט יגזור את עונשו".

לאור זאת, מצא את עצמו גודובסקי מציג את עדי האופי שלו בפני השופט ירון לוי, אותו שופט שסנגוריו של גודובסקי טענו בתוקף כי "לא ניתן לסמוך עליו" שיתעלם מהדברים ששמע מהעדים האחרים בפרשה.

מקסים פייטלסון, עולה חדש, סיפר על העזרה שקיבל מגודובסקי: "עלינו לפני שנה לארץ, עצרו את אשתי והבת שלי בגבול ולא נתנו להם להכנס לארץ. כתבתי בפייסבוק, דאוד היה הראשון שנענה לפנייה, הוא עזר לי, שילם לעורכי הדין בשבילי, וליווה אותי לאורך כל ההליך. הוא עזר לנו בכל הבעיות האישיות שלנו גם אחרי זה, ועד היום אנחנו נמצאים איתו בקשר. מדובר בבן אדם שעשה את המקסימום עבורנו, נתן את המקסימום שאפשר לתת".

גם איגור סלצקי, שעלה מאוקראינה עם משפחתו לפני כשנתיים ונדרש על-ידי משרד הפנים לצאת את גבולות המדינה לאחר שלא הצליח להסדיר את מעמדו בישראל, סיפר כיצד פנה בשלב הזה לגודובסקי. סלצקי סיפר כי מרגע שגודובסקי נכנס לתמונה, מבלי שהייתה ביניהם בכלל היכרות מוקדמת, דרישת הגירוש מהמדינה בוטלה, תוך חודשיים הוא ואשתו קיבלו אשרות שהייה, ולאחר מכן קיבלו את האזרחות - הכול בסיוע של גודובסקי. "הוא ממש עזר לנו, בלי העזרה שלו אני חושב שלא היינו מקבלים את האזרחות ולא היינו פה היום", העיד סלצקי. 

"עוסק כל היום בעזרה לאנשים" 

רשימת עדי האופי כללה גם מספר לא מבוטל של נציגי מפלגת ישראל ביתנו המכהנים בתפקידים שונים ברשויות המקומיות השונות. כולם סיפרו סיפורים דומים, כיצד הם נעזרים בגודובסקי באופן שוטף בעניינים שחורגים מהיכולת של הרשות המקומית לסייע. העדים השונים סיפרו כי גודובסקי זמין בכל שעה ביום, על-מנת לסייע באופן אישי לאנשים שהוא כלל לא מכיר.

אירנה גנין, סגנית ראש עיריית בת-ים, סיפרה כי גודובסקי "הוא בן אדם שתמיד עוזר לכולם, עוזר לאנשים שזקוקים לעזרה, ואני לא מכירה עוד אנשים כאלה שאני יכולה לפנות בדחיפות כזאת, תמיד ידעתי שיש לי רק כתובת אחת - להתקשר לדאוד ולבקש עזרה, ואנשים תמיד היו מקבלים מענה". 

אחד מעדי האופי המסקרנים שהגיעו להעיד לטובתו של גודובסקי היה עו"ד ידין עילם, העוסק בהגנה על זכויות אדם, שסיפר על הקשר שנרקם בינו לבין גודובסק: "מבחינה פוליטית אנחנו כל-כך הפכים, אנחנו משרד שמתעסק בעיקר בזכויות אדם, רוב הלקוחות שלנו היו מהצד ההפוך של המפה הפוליטית. לפני שנה וחצי התחיל קשר העבודה עם דאוד, הוא התחיל להביא פניות של אנשים שנמצאים בצרות שונות, בעיקר עם המעמד שלהם בישראל."

לאחר מכן הוסיף עילם: "בזמן שאנחנו עובדים יחד, למדתי להכיר אותו ולמדתי שהוא עוסק כל היום בעזרה לאנשים. הוא מקבל המון שיחות כל יום של אנשים שצריכים עזרה... כשאנשים פנו אליי והיו צריכים עזרה ולא יכלו לשלם שכר-טרחה, הייתי מבקש מדאוד לחפש דרך לעזור להם, ואני חשבתי שלפחות לגבי חלק מהפניות הוא יגיד לי 'מה אני בא אליו עם הפניות האלה', וזה אף פעם לא קרה. גם כשפניתי אליו עם פניות של ערבים שהיו צריכים עזרה, או אנשי קהילת הלהט"ב, הוא תמיד עשה את כל מה שהוא יכול כדי לעזור". 

ליברמן יעיד?

עד אופי נוסף שהיה אמור להעיד היום הוא שר הבטחון אביגדור ליברמן, המכיר את גודובסקי עשרות שנים מהעבודה המשותפת במפלגה. סנגוריו של גודובסקי הסבירו כי נבצר מליברמן להגיע לדיון לאור המצב הביטחוני, אך הם ביקשו לאפשר לו להגיע ולהעיד במועד חלופי. 

גודובסקי: "טעיתי, שגיתי, איבדתי גבולות"

סנגוריו של גודובסקי, עורכי הדין מאור ברדיצ'בסקי ולירן זילברמן, טענו כי העונשים שמבקשת הפרקליטות להשית על הנאשם מוגזמים, מכיוון שאין מחלוקת כי גודובסקי לא לקח לכיסו את כספי השוחד שמיוחסים לו. לשיטת הסנגורים, העונש הראוי לגודובסקי נע בין 8 חודשים לשנתיים וחצי מאסר בפועל בלבד.

"הוא שימוש כצינור ופעל בידיעת ובהנחיית הממונה עליו, פאינה קירשנבאום", הסביר עו"ד ברדיצ'בסקי, וביקש להדגיש כי תקציבי המפלגה הועברו באמצעות גודובסקי "לפרויקטים ציבוריים בעלי מטרות חשובות", ומכיוון ש"אין מחלוקת שהכספים הלכו לפעילות ציבורית", עו"ד זילברמן טען כי זוהי נסיבה שצריכה לבוא לטובתו של גודובסקי.

"הצלחה במשימות שמוטלות על אדם, זה לא רווח?", שאל השופט לוי לגבי הטענה כי גודובסקי כלל לא נהנה מטובות ההנאה שניתנו בפרשה. עו"ד זילברמן הסביר כי לאורך כל התקופה כיהן גודובסקי באותו תפקיד, לא קודם ולא ביקש קידום לתפקידים אחרים. "הוא ביצע את העבירה בשל האמונה העיוורת שלו, לעשות משהו עבור הציבור, הוא עובד עבור הציבור. הוא האדם הראשון במדינת ישראל שנותן את הדין בעבירות שוחד בנסיבות המאוד חריגות האלה", אמר הסנגור. 

סנגוריו של גודובסקי גם עמדו על הפער המשמעותי בין העונשים להם הסכימה הפרקליטות בהסדרי הטיעון שנחתמו עם מנהלי עמותת איילים, שהם הגורמים שהורשעו במתן השוחד, שגודובסקי הורשע בקבלתו. מבין שלושת הנאשמים מהצד של עמותת איילים, אחד נמחק לגמרי מכתב האישום המתוקן, והעונש החמור ביותר שהושת על מנהל העמותה היה 6 חודשי עבודות שירות, ללא מאסר בפועל כלל.

"לא ניתן לגזור ענישה חמורה משמעותית מהסדרים אלו על מקבל השוחד", הסבירו הסנגורים, "על נותן השוחד גזרו 6 חודשי עבודות שירות, והיום המדינה טוענת ל-4 עד 7 שנים עונש למקבל השוחד?", הזדעקו הסנגורים.

את טיעוניהם סיכמו הסנגורים כך: "המחיר שהוא שילם, זה כבר לא עניין של עוד חודש או פחות חודש בענישה, הביזוי הציבורי שלו, העובדה שהוא כבר לא משמש יותר בתפקידו במפלגה, ושהשם שלו הפך שם נרדף לפרשה כזאת, זה שיקול שהוא חשוב... האיש הזה עשה צעד חריג, כשבתיק כזה, כל-כך מורכב, הוא אמר כבר ביום הראשון שהוא מבין איפה הוא טעה, ושהוא רוצה לקחת את האחריות".

בשלב זה אמר גודובסקי עצמו: "אני לא רגיל בכלל לדבר על עצמי, אף פעם לא רדפתי אחרי פרסום במסגרת חיי הציבוריים, עורכי הדין שלי המליצו שאני אדבר היום. אני רוצה להודות לסנגורים שלי ולסנגוריה הציבורית, ללא הסנגוריה הציבורית לא הייתי זוכה להגנה, מפאת חוסר היכולת שלי לשכור סנגור פרטי.

"ברצון האין-גבולי הזה, להגיע לתוצאה ולעשות עבודה, לא בשביל להתקדם, אלא פשוט כדי לעזור לאנשים להגיע ולהגשים את החלום לעלות לישראל. בעבודה הזאת אני טעיתי, שגיתי ואיבדתי גבולות. אני מבין את זה היטב היום, אני מתחרט על זה... אני החלטתי לשפוט את עצמי על הטעויות, ואני חושב שעשיתי טעויות. בעצם כך שחתמתי על ההסכם הזה, אני חסכתי לבית המשפט הרבה ימי שיפוט, אבל זה לא העניין העיקרי בעיניי, אלא עניין שאני מפנים הטעויות שאני עשיתי ומבין שהיה אפשר לעשות ולחפש דרכים לעשות את זה אחרת... אני לא נאיבי, מגזר הדין שלי לא ייחרב העולם, אבל ייחרב העולם של משפחה אחת בלבד, של המשפחה שלי. אני מבקש בכל לשון של בקשה לא להרוס את החיים שלי ושל המשפחה שלי". 

עוד כתבות

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר