גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המיליונים ממשיכים לזרום למנכ"לי בראק אן.וי

עלות העסקתם של גל טננבאום ואופיר רחמים בחברת הנדל"ן הסתכמה יחד ב-12.5 מיליון שקל ב-2017, וגם ב-2018 הם ייזכו לתגמולים נדיבים

טדי שגיא / צילום: יוסי כהן
טדי שגיא / צילום: יוסי כהן

צמד המנכ"לים המשותפים של בראק אן.וי, גל טננבאום ואופיר רחמים, עלו לכותרות אשתקד בעקבות סכסוך מול בעלי השליטה הקודמים בחברה, שמעון וינטרוב ורונן פלד, בנוגע לדרך ניהולה של החברה הפועלת בשוק הנדל"ן הגרמני.

באותו סכסוך הייתה ידם של שני המנכ"לים על העליונה, בזכות התמיכה שקיבלו ממרבית הדירקטורים. ואולם, בעקבות המאבק החליטו וינטרוב ופלד למכור את מניותיהם בחברת הנדל"ן הצומחת למיליארדר טדי שגיא, שהחליף את הדירקטוריון ואף החליט להיפרד מצמד המנכ"לים.

עוד בטרם קרה הדבר, סיכם באחרונה שגיא על מכירת השליטה בבראק אן.וי (41%) לחברה הגרמנית אדלר ריל אסטייט בתמורה ל-1.4 מיליארד שקל - סכום שיותיר בידיו רווח מהיר של מאות מיליוני שקלים.

טננבאום ורחמים, העומדים לפרוש בעוד כשלושה חודשים מניהול החברה, שלהקמתה היו שותפים, צפויים לרשום אקזיט מרשים משלהם - ולמכור לרוכשת את מניותיהם בחברה תמורת סכום של קרוב ל-180 מיליון שקל.

שיאני השכר ל-2017

מדוחות בראק אן.וי שהתפרסמו היום, עולה כי השניים לא קופחו בשנת 2017, שבה עמדה עלות ההעסקה המצרפית שלהם על 12.5 מיליון שקל (כ-3 מיליון אירו), וגם ב-2018 הם ייזכו לתגמולים נדיבים.

טננבאום נהנה אשתקד משכר בעלות של קרוב ל-7 מיליון שקל (1.6 מיליון אירו) - סכום שמיקם אותו בין 20 שיאני השכר בבורסת ת"א; ואילו רחמים, עם קרוב ל-6 מיליון שקל (1.4 מיליון אירו), נכנס לעשירייה השלישית.

כל אחד מהשניים נהנה ב-2017 משכר בהיקף של כ-400 אלף אירו, מענק של כ-200 אלף אירו ותגמול מנייתי של קרוב ל-300 אלף אירו.

נוסף על כך, היו טננבאום ורחמים זכאים לתגמולים בגין סיום העסקתם, שאצל טננבאום הגיעו לכ-750 אלף אירו ואצל רחמים לכ-500 אלף אירו.

זאת ועוד, עזיבתם של טננבאום ורחמים צפויה לסדר להם חבילת תגמולים בהיקף מוערך של 20 מיליון שקל, שתכלול מענק פרישה של 12 משכורות חודשיות, פדיון ימי חופשה, פיצויי פיטורים, בונוס על בסיס תוצאות החברה וכן תשלום עבור החזקותיהם בחברה בת היוזמת פרויקט מגורים בדיסלדורף.

גם המנכ"ל הוותיק של חברת האנרגיה פז, יונה פוגל, השתלב היום בצמרת שיאני השכר, לאחר שעלות העסקתו אשתקד הגיעה ל-5.6 מיליון שקל. עלות זו כללה בעיקר שכר בהיקף של 3.1 מיליון שקל ומענק נאה של 2 מיליון שקל נוספים. יו"ר פז, יצחק עזר, קיבל דמי ניהול של 1.3 מיליון שקל בעבור 50% משרה.

שיאנית השכר של קבוצת התקשורת הוט ב-2017 הייתה המנכ"לית, טל גרנות-גולדשטיין, שנהנתה מתגמולים בסך 3.2 מיליון שקל - 1.8 מיליון שקל כשכר והיתר מענק. מלבד גרנות-גולדשטיין, הוט מציגה שתי שיאניות שכר נוספות - היועצת המשפטית אורית גדרון-חריט וסמנכ"לית משאבי אנוש, עמליה זרקא, שקיבלו 1.9 מיליון שקל כל אחת; ושני בכירים נוספים - מנכ"ל הוט מובייל, אסף עופר, וסמנכ"ל התוכן, יורם מוקדי, שקיבלו כ-2 מיליון שקל כל אחד. הוט גם שילמה יותר מ-700 אלף שקל לדירקטורים שלה, ובהם ישראל (איזיה) צ'צ'יק, שכיהן בעבר כיו"ר הוט.

שיאן השכר של בית ההשקעות מיטב דש היה המנכ"ל אילן רביב, שעלת העסקתו הגיעה ל-2.5 מיליון שקל. מלבד רביב בלטו שמותיהם של צבי סטפק, מבעלי השליטה בבית ההשקעות, שקיבל 1.9 מיליון שקל בתפקידו כדירקטור פעיל, ובנו אבנר סטפק, בתפקידו כסגן יו"ר, שקיבל כ-1.8 מיליון שקל.

עוד בין בעלי שליטה נושאי תפקיד, הרשי פרידמן קיבל 2.9 מיליון שקל בתפקידו כיו"ר אזורים בהיקף משרה של 75%, ואילו מנכ"ל אזורים, דרור נגל, קיבל 4.4 מיליון שקל.

דוחות חברת החשמל חשפו כי כל אחד מחמשת המנהלים הבכירים בחברה, ובהם המנכ"ל עופר בלוך והיו"ר יפתח רון-טל, השתכרו בשנה שעברה בין 1.1 ל-1.4 מיליון שקל.

עלות שכר חמשת בכירי סייברארק: יותר מ-10 מיליון ד'

עלות השכר של מייסד, יו"ר ומנכ"ל סייברארק, אודי מוקדי, הסתכמה בשנת 2017 בכ-4.5 מיליון דולר (כ-16 מיליון שקל) - עלייה של 24.7% ביחס ל-2016 - כך עולה מהנתונים שצורפו לדוח המורחב של סייברארק (20F) לשנת 2017, שפורסם בסוף השבוע.

עיקר התגמולים שניתנו למוקדי בשנה החולפת - כ-82% מכלל עלות השכר - היו תגמולים הוניים בהיקף של כ-3.7 מיליון דולר, לעומת תגמול הוני של 2.6 מיליון דולר (73% מעלות השכר) ב-2016.

שכר הבסיס השנתי של מוקדי נותר ללא שינוי ב-2017, והסתכם ב-375 אלף דולר, ונוסף על כך הוא קיבל בונוס בהיקף של 304 אלף דולר - ירידה ביחס לבונוס של כ-475 אלף דולר שניתן לו ב-2016.

ארבעה בכירים נוספים בחברה קיבלו שכר בעלות שנעה בין 941 אלף דולר ל-2.2 מיליון דולר, ובסך הכל עלות שכר חמשת הבכירים (כולל מוקדי) הסתכמה בשנה שעברה ב-10.2 מיליון דולר.

סייברארק מספקת פתרונות אבטחת סייבר לארגונים ומתמקדת בניהול חשבונות מועדפים במערכות המחשוב. החברה נסחרת בנאסד"ק לפי שווי שוק של 1.8 מיליארד דולר. בסוף השנה העסיקה סייברארק 1,015 עובדים - עלייה של 23% לעומת 2016, מתוכם 378 עובדים בישראל (37%).

סייברארק צמחה בשנת 2017 ב-20.8% ורשמה הכנסות של כ-262 מיליון דולר, עם רווח נקי חשבונאי של 16 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP (בנטרול סעיפים חשבונאיים) של 41.9 מיליון דולר.

עוד כתבות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם